Επικαιρότητα

Η Πάφος τιμά τους Πόντιους που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους

Κατάθεση της πόλης της Πάφου στη συλλογική ζώσα μνήμη του Ελληνισμού για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο πρώτο τέταρτο του 20 ού αιώνα, αποτελεί το Πάρκο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Πάφου σε χώρο παρά τη διασταύρωση της Λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη με την οδό Χαράλαμπου Μούσκου. 

Τα εγκαίνια του Πάρκου, το οποίο κατασκευάστηκε με χορηγία των Υπεραγορών Αλφαμέγα, θα τελέσει σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. ο Υπουργός ΄Αμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, γεωπολιτικός αναλυτής και αξιωματικός ε.α. του Ελληνικού Στρατού. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και η ομογενής Δημοτική Σύμβουλος Πάφου κ. Νίνα Γκαρακλίδου. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τραγούδια του Πόντου από τους Μιχάλη Μουραντίδη και Βασίλη Αλεξίου και χορούς από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Παραδοσιακών Χορών “Ρωμιοσύνη”. 

Τα εγκαίνια του Πάρκου εντάσσονται στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που οργανώνει και φέτος ο Δήμος Πάφου εις απότιση φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τη στήριξη οργανωμένων συνόλων των ομογενών από τον Πόντο που εδρεύουν στην Πάφο. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button