Επικαιρότητα

Η Πάφος νέα πατρίδα για οκτώ χιλιάδες Πόντιους

Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνία της Πάφου τίμησαν απόψε   την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ο υπουργός άμυνας εγκαινίασε  το ομώνυμο Πάρκο.

Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάθεση της πόλης της Πάφου στη συλλογική ζώσα μνήμη του Ελληνισμού για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο πρώτο τέταρτο του 20 ού αιώνα.

Το Πάρκο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που δη-μιουργήθηκε από τον Δήμο Πάφου σε χώρο παρά τη διασταύρωση της Λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη με την οδό Χαράλαμπου Μούσκου. Το πάρκο κατασκευάστηκε με χορηγία των Υπεραγορών Αλφαμέγα. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν  ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, γεωπολιτικός αναλυτής και αξιωματικός ε.α. του Ελληνικού Στρατού ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και η ομογενής Δημοτική Σύμβουλος Πάφου κ. Νίνα Γκαρακλίδου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε  τραγούδια του Πόντου από τους Μιχάλη Μουραντίδη και Βασίλη Αλεξίου και χορούς από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Παραδοσιακών Χορών “Ρωμιοσύνη”.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button