Πάφος

Η Πάφος επενδύει στην Καινοτομία και την Εκπαίδευση, βίντεο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα τελέσει την ερχομένη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου τα εγκαίνια  του Pafos Innovation   Institute.

Το Ακαδημαϊκό αυτό Ίδρυμα αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του Δήμου με το γνωστό Πανεπιστήμιο IDC Herzliya  του Ισραήλ και έχει στόχο την ανάπτυξη της Καινοτομίας και της Έρευνας στην ευρύτερη περιοχή.

Η τοπική αρχή Πάφου μετά από μεγάλες προσπάθειες κατάφερε να δημιουργήσει σε μια υποβαθμισμένη για χρόνια περιοχή ένα κέντρο το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα τρίτο πόλο ανάπτυξης πέραν του τουρισμού και της ανάπτυξης γης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

 Το Pafos Innovation Institute, είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα μεταπτυχιακού επιπέδου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει εγγραφεί και αναγνωριστεί από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ιδιωτική Σχολή  Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα λειτουργεί υπό την ακαδημαϊκή ομπρέλα του Πανεπιστήμιου IDC  Herzliya , το οποίο θεωρείται πρωτοπόρο στον τομέα της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας.

 Το Pafos Innovation Institute, ως Κυπριακό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, έχει στόχο να προσελκύσει μεταπτυχιακούς φοιτητές από τον ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα από τις χώρες των τριμερών συνεργασιών, καθώς και από άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου, των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button