Επικαιρότητα

Η Πάφος αποκτά ψηλά κτήρια

Στην εποχή των σύγχρονων ψηλών κτηρίων εισέρχεται η Πάφος.

Μια εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει τις άδειες για 16οροφο κτήριο στην παραλιακή περιοχή της Πάφου ενώ άλλες οκτώ παρόμοιες αιτήσεις είναι στην διαδικασία εγκρίσεων.

Με το θέμα ασχολήθηκε το δημοτικό συμβούλιο Πάφου κατά την τελευταία του συνεδρία όπου και υιοθετήθηκαν στην ουσία οι εισηγήσεις της επιτροπής πολεοδομίας.

Πέραν της πρώτης περίπτωσης η οποία οδηγήθηκε στο τμήμα πολεοδομικά και οικήσεως, όπου και έγιναν οι σχετικές τροποποιήσεις πριν από την έγκριση του, υπήρχαν ενώπιων  των μελών του σώματος άλλες δέκα περιπτώσεις- αιτήσεις, δυο από τις οποίες έχουν απορριφθεί αφού παρουσίαζαν διάφορα εμπόδια.

Για τις οκτώ υποθέσεις έχει ζητηθεί να τροποποιηθούν τα σχέδια και κυρίως να μειωθεί το ύψος των κτηρίων, μέχρι οκτώ ορόφους στις περιοχές του κέντρου αλλά και σε συνοικίες της δημαρχουμενης περιοχής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση μιας αίτησης που αφορά την κατεδάφιση υφιστάμενου ξενοδοχείου  και την δημιουργία πολυώροφου κτηρίου. Και για την περίπτωση αυτή θα αποφασίσει το τμήμα πολεοδομίας και οικήσεως.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button