Πάφος

Η Λευκωσία ακολουθεί την Πάφο

Η ενσωμάτωση των “έξυπνων” τεχνολογιών στην καθημερινότητα του πολίτη, προσφέρει τη δυνατότητα για νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λευκωσίας.

Το iNicosia αποτελεί το πρώτο έργο ναυαρχίδα (flagship project) του Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και Τεχνολογία RISE και έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία ενός ψηφιακού διδύμου(digital twin) της Λευκωσίας το οποίο αποτελεί μία τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση της πόλης, με δεδομένα έξυπνης πόλης σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της Πρωτεύουσας.

Η ψηφιακή αναπαράσταση της Λευκωσίας,  θα προσφέρεται για πειραματισμό και μοντελοποίηση ώστε να μπορούν να σχεδιάζονται και να δοκιμάζονται με ακρίβεια λύσεις οι οποίες θα εφαρμόζονται στη συνέχεια στην πραγματική πόλη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με μια ολιστική προσέγγιση το iNicosia, ενισχύεται από την εμπειρογνωμοσύνη διάφορων ερευνητικών ομάδων του κέντρου που δραστηριοποιούνται σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, ανάλυσης δεδομένων, εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, μηχανικής μάθησης κ.α. Είναι φανερό ότι η πρώτευσα έχει «μείνει πίσω» σε ότι αφορά την προώθηση της «έξυπνης και ψηφιακής πόλης» για την οποία η Πάφος έχει ήδη κάνει μεγάλα βήματα προόδου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button