Πολιτική

Η λίστα των χρεών των πολιτικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, σε συνεδρία που διήρκεσε πέραν της μίας ώρας, αποφάσισε να προωθήσει το αίτημα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνου Ηροδότου να ενημερώσει αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το περιεχόμενο της λίστας που κατέθεσε στη Βουλή η τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, αποστέλλοντας στον Διοικητή την επιστολή που ο ίδιος ζήτησε, με δύο επιστολές προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Με βάση ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου ο Πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε τη σχετική επιστολή του Διοικητή της Κεντρικής, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Η κ. Χαραλαμπίδου είπε πως η Επιτροπή Ελέγχου συζητούσε για το αυτονόητο, δηλαδή τη διαφάνεια, επί μία και πλέον ώρα. Είπε επίσης πως η λίστα Γιωρκάτζη επεστράφη από τον Πρόεδρο της Βουλής στην Κεντρική Τράπεζα και ο νυν Διοικητής, απαντώντας σε αίτημα μελών Επιτροπής Οικονομικών για ενημέρωση της Βουλής αναφορικά με τη λίστα, απέστειλε δύο επιστολές, ζητώντας σχετική πρόσκληση από αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή στην οποία θα παραστεί και θα απαντήσει ερωτήματα.

Κατά τη συζήτηση του θέματος παρίστατο στην Επιτροπή, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και παρόλο ότι δεν είναι μέλος της Επιτροπής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close