Πάφος

Η ΕΤΑΠ Πάφου καταδικάζει την κακόβουλη ενέργεια στο Δάσος Ακάμα

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την ακατανόητη εγκληματική ενέργεια των ανεγκέφαλων που επιχείρησαν να κάψουν το δάσος της περιοχής του Ακάμα και εκφράζει την αγανάκτηση των μελών της.

Είναι αδιανόητο , αναφέρεται σε ανακοίνωση, κάποιοι να προχωρούν σε μια τέτοια πράξη χωρίς να συνυπολογίζουν την τεράστια ζημιά που προκαλούν σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς και ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας που αποτελεί μια από τις 22 περιοχές ενδημισμού στην Ευρώπη.

Η ΕΤΑΠ με την ευκαιρία αυτή καλεί τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να ανάβουν φωτιές ή κάρβουνα σε μη ενδεδειγμένους χώρους.

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα δάση και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα βρίσκονται μόνιμα σε κίνδυνο από τη φωτιά γι’ αυτό επιβάλλεται να είμαστε υπεύθυνοι παραθεριστές, αλλά και σε συνεχή εγρήγορση για αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

Σε περίπτωση ανάγκης για αναγγελία δασικής πυρκαγιάς παρατίθενται τα τηλέφωνα του Τμήματος Δασών 1407 και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 112.

Κλείνοντας, η ΕΤΑΠ Πάφου ευχαριστεί τις αρχές και υπηρεσίες του κράτους για την έγκαιρη κινητοποίηση και κατάσβεση της φωτιάς.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button