Πάφος

Η επιτροπή υγείας στο νοσοκομείο Πάφου

Μετά από σχετικό αίτημα μου, η Επιτροπή Υγείας της Βουλής επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο Πάφου για να ενημερωθεί για τα προβλήματα του.

Κατά την επί τόπου επίσκεψη μας, η Επιτροπή Υγείας είχε την ευκαιρία να ακούσει τα αιτήματα των ιατρών και εργαζομένων του νοσοκομείου μας, να ανταλλάξει απόψεις με τους διευθυντές των Κλινικών/Τμημάτων, με την προϊστάμενη Νοσηλευτική Λειτουργό και εκπροσώπους της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Παρακάθησε επίσης σε σύσκεψη με την διοίκηση του ΟΚΥπΥ και τον ΟΑΥ. 

Εκ μέρους του ΟΚΥπΥ υπάρχει και διάθεση και πλάνο για ανακαινίσεις και στελέχωση. Σήμερα υπογράφτηκε σύμβαση με τον αρχιτέκτονα για τον σχεδιασμό των έργων που αφορά το κονδύλι των 2 εκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε για την επέκταση του Τμήματος Α’ Βοηθειών, για την ανακαίνιση και επέκταση θαλάμων, του τμήματος βραχείας νοσηλείας του χώρου υποδοχής και άλλα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το 2024 θα ολοκληρωθούν οι ανακαινίσεις. Επίσης θα γίνει άμεσα πρόσληψη 2 γιατρών στο ΤΑΕΠ που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς και άμεση αύξηση κλινών στο παιδιατρικό θάλαμο. 

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς το προσωπικό όλων των τμημάτων και βαθμίδων του Γ. Ν. Πάφου, προς τον ΟΚΥπΥ και τον ΟΑΥ για το έργο που επιτελούν. 

Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής δηλώνει έτοιμη να στηρίξει το νοσοκομείο μας, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του και να προσφέρει την όποια βοήθεια στα αιτήματα που αναφέρθηκαν, στο πλαίσιο πάντα των δικών της αρμοδιοτήτων. 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΖΑΡΟΣ 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ 

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button