Πολιτική

Η Ελλάδα «σκεπάζει» την Κύπρο

Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και στέκεται δίπλα στην Κύπρο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου πραγματοποιείται τώρα συνάντηση εργασίας.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας προκαλεί και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και στέκεται δίπλα στην Κύπρο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της. Πρόσθεσε, επίσης ότι η στάση της Τουρκίας θίγει τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη σταθερότητα των θέσεων της Ελλάδας και για την στήριξη στην ανάγκη να βρεθεί επιτέλους μία λύση στο Κυπριακό.

Σημείωσε ότι θα ενημερώσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και θα του θέσει και τους προβληματισμούς του ειδικά μετά τις χθεσινές απαράδεκτες ενέργειες του τουρκικού στρατού.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close