Περιβάλλον

Η ΕΚΑ για καταστροφές

Ο Γολγοθάς για τον αγροτικό κόσμο και τις αγροτικές μας περιοχές φαίνεται δεν έχει τελειωμό.

Η πολυομβρία των τελευταίων εβδομάδων και η υπερχείλιση των φραγμάτων της επαρχίας Πάφου έδωσαν το τελευταίο κτύπημα στον αγροτικό κόσμο της επαρχίας μας. Μπορεί το νερό να είναι ζωή όμως τα ορμητικά νερά που πέρασαν από τα ποτάμια έφεραν μαζί τους και πάρα πολλές καταστροφές.

Καλλιέργειες πλημμύρισαν, γεφύρια έπεσαν και αγροτικοί δρόμοι εξαφανίστηκαν από τις τεράστιες ποσότητες νερού που ξεχύνονται στην θάλασσα. Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους και τους γεωργούς των παραποτάμιων κοινοτήτων αφού μετά και από τις φετινές καταστροφές που έφεραν μαζί τους οι καιρικές συνθήκες φαίνονται ανήμποροι να διαχειριστούν την κατάσταση.

Επιπρόσθετα είναι με λύπη μας που παρατηρούμε τεράστιες ποσότητες νερού να χύνονται στην θάλασσα ως αποτέλεσμα της μη ικανοποιητικής ύπαρξης έργων αποθήκευσης νερού, την ίδια ώρα που οι αγρότες της Κύπρου και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος της Πάφου αναγκάζεται να χρυσοπληρώνει το νερό για τις καλλιέργειες του. Συγκεκριμένα στην επαρχία Πάφου υπάρχουν μελέτες για κατασκευή δύο ακόμα φραγμάτων, ένα στην περιοχή Επισκοπής – Αγίας Βαρβάρας και ένα στην περιοχή της Σουσκιούς, των οποίων η κατασκευή κρίνεται άκρως απαραίτητη.

Η Ένωση Κυπρίων Αγροτών αντιλαμβανόμενη την σοβαρότητα της κατάστασης, οργανώνει περιοδεία σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ Πάφου για καταγραφή των προβλημάτων και εύρεση άμεσων λύσεων τις αμέσως επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία της ΕΚΑ και του ΑΚΕΛ Πάφου με επικεφαλή τον Γ.Γ. Πανίκκο Χάμπα θα περιοδευθούν στις παραποτάμιες κοινότητες του ποταμού Διαρίζου την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στις 02:00 μ.μ.

  • Επίσης αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Πάφου και της ΕΚΑ με επικεφαλή τον επαρχιακό γραμματέα και βουλευτή Πάφου Άνδρο Φακοντή θα περιοδευθούν στις παραποτάμιες κοινότητες των ποταμών Ξερού και Έζουσας την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στις 08:30 π.μ.

Το ΑΚΕΛ έχει ήδη ζητήσει την εγγραφή σχετικού θέματος στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή όπου θα κληθούν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Γεωργίας, καθώς και τα αρμόδια τμήμα όπως η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Γεωργίας και φυσικά οι κοινοτάρχες και ομάδες πρωτοβουλίας επηρεαζόμενων κατοίκων και γεωργών, ώστε άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα και να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ατελείωτα, την ώρα που σχεδόν κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την σημασία των αγροτικών μας περιοχών. Καλούμε λοιπόν όλα τα αρμόδια τμήματα και Υπουργεία του κράτους να στηρίξουν άμεσα τις αγροτικές μας περιοχές σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ο αγροτικός κόσμος επιβάλλεται και πρέπει να στηριχθεί.

Δελτίο τύπου ΕΚΑ Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button