Πάφος

Η Γεροσκήπου μπορεί.

Ο Νοέμβριος στην Πάφο εξελίσσεται σε καλοκαιρινό μήνα με λιγοστή έως μηδαμινή βροχή, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Συγχρόνως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι στη Γεροσκήπου είμαστε τυχεροί για την ωραία παραλία με το πλεονέκτημα που μας προσφέρει ο καλός καιρός.

Δεν υπάρχει δηλαδή αμφιβολία ότι την ίδια στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη σαρώνεται από καταιγίδες, αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο και ειδικότερα στην Πάφο είναι δώρο που πρέπει να εκτιμούμε.

Με τον κίνδυνο να καταντήσουμε κουραστικοί αλλά και την ελπίδα η δημοτική αρχή να υλοποιήσει τον υπάρχοντα σχεδιασμό, η παραλία της Γεροσκήπου είναι ότι καλύτερο διαθέτει η επαρχία σε κοντινή απόσταση από τα αστικά κέντρα.

Επαναλαμβάνουμε φορτικά ότι η παραλία της Γεροσκήπου εξελίσσεται σε χάρμα οφθαλμών και σύντομα θα αποδειχτεί σαν ένας από τους πιο επισκέψιμους χώρους στην επαρχία.

Οι θερμοκρασίες είναι ψηλές, ο ήλιος δυνατός, οι συνθήκες κατάλληλες για μια ακόμη βουτιά. Αρκετοί μπαίνουν στη ζεστή θάλασσα, ακόμη πιο πολλοί είναι όσοι προτιμούν είτε να κάνουν μόνο ηλιοθεραπεία είτε να απολαύσουν τη βόλτα τους στην ακτή. Τα τρία νέα παραλιακά κέντρα αναψυχής εξελίσσονται σε πόλο έλξης όλο και περισσότερων Παφιτών αλλά και ξένων επισκεπτών.

Είναι μετά λύπης όμως που παρατηρούμε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση κάποιων πρόσθετων κατασκευαστικών εργασιών από πλευράς του δήμου που θα ανατρέψουν την όλη εικόνα που επικρατεί, τουλάχιστον τα βράδια ή ακόμη και όταν πλακώσει συννεφιά, άνεμος ή βροχή.

Είναι ειλημμένη απόφαση και επιβάλλεται η άμεση υλοποίηση της, η κάλυψη τόσο της οροφής των σκιαδίων των τριών κέντρων με κατάλληλο υδατοστεγές υλικό όσο και η προστασία του χώρου εστίασης με γυάλινες τζαμαρίες.

Είναι έντονη η αναπτυξιακή δυναμική που μπορούν να δώσουν αυτά τα μέτρα. Ας μην ξεχνούμε ότι η ψυχολογία είναι βασική παράμετρος μιας επιτυχούς πορείας των επαγγελματιών της περιοχής, με το αζημίωτο ως εκ τούτου για το δήμο.

Με την υλοποίηση του έργου δίδεται ώθηση και στην τοπική επιχειρηματικότητα, ενώ το μήνυμα για τις δυνατότητες της Γεροσκήπου σαν χώρος ξεκούρασης αλλά και διασκέδασης αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα στην παραλία, αύριο επέκταση και στον κεντρικό πυρήνα του δήμου!

Αντώνης Τρακκίδης, Δημοτικός Σύμβουλος

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close