Πολιτισμός

Η Γέννηση της Αφροδίτης

Την επίσημη «πρεμιέρα» της έκανε χθες βράδυ η νέα διεθνής πλατφόρμα πολιτισμού Theatrum Vitae, σε μία διαφορετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο της  Παλαίπαφου, στα Κούκλια. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Χαμπιαούρης και σε αυτήν συμμετείχαν διακεκριμένοι καλεσμένοι από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η καινοτόμα πλατφόρμα διεθνούς εμβέλειας, που θα έχει την έδρα της την Κύπρο, έδωσε στους καλεσμένους της μία γεύση του τι θα διαδραματιστεί το ερχόμενο καλοκαίρι, ως μέρος του έργου της «The Path of Aphrodite». Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα Theatrum Vitae (Θέατρο Ζωής) ανακοίνωσε προγραμματισμένες παραστάσεις για τον Ιούλιο του 2019, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα του Ρωμιού, σημείο γέννησης της θεάς του Έρωτα και της Ομορφιάς. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν ότι οι  παραστάσεις  θα προσελκύσουν  κοινό και λάτρεις της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.

Στόχος της πλατφόρμας είναι να προωθεί βασικές ανθρωπιστικές αξίες και να εξερευνά την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Για τον σκοπό αυτό, και για τη δημιουργία ειδικά σχεδιασμένων παραστάσεων σε τοποθεσίες-ορόσημα ανά τον κόσμο, η πλατφόρμα δημιουργεί συνέργειες μεταξύ διεθνών ομάδων καταρτισμένων και ανερχόμενων ταλέντων.

Επόμενος σταθμός για την Theatrum Vitae είναι οι πέντε πολύ-αναμενόμενες παραστάσεις που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στην Πέτρα του Ρωμιού, με στόχο να προσελκύσουν 25,000 διεθνείς προσκεκλημένους. Στόχος των παραστάσεων είναι να αποδώσουν φόρο τιμής στη Θεά Αφροδίτη, μεταδίδοντας ένα μοναδικό μήνυμα αρμονίας και ειρήνης. Η ιστορία της Αφροδίτης θα ειπωθεί μέσα από τη μουσική, το θέατρο και τον χορό, με εντυπωσιακά σκηνικά και ηχοσυστήματα και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία ντόπιων ταλέντων και μιας διεθνούς δημιουργικής ομάδας.

Η παράσταση θα μεταδοθεί σε παγκόσμια εμβέλεια, με στόχο να προωθήσει την Κύπρο και τη μοναδική της πολιτιστική κληρονομιά σε όλη την υφήλιο, αναβαθμίζοντας την εικόνα της ως ιδιαίτερου τουριστικού προορισμού και ως μιας δυναμικής πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close