Επικαιρότητα

Η Βασίλισσα Ράνια στην Πάφο

Υπό άκρα μυστικότητα η Βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια πέρασε μερικά 24ωρα σε θέρετρο της επαρχίας Πάφου.

Με αεροσκάφος των Βασιλικών αερογραμμών της Ιορδανίας έφτασε στο αεροδρόμιο Πάφου μαζί με την συνοδεία της το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Λόγο του ότι η χώρα της βρίσκεται στην κατηγορία χωρών όπου απαιτείται η προσκόμιση αρνητικού  δείγματος για τον covit 19  είχαν παρουσιασθεί από όλους, και από την Βασίλισσα, αρνητικά αποτελέσματα ενώ είχαν γίνει όλες οι διευθετήσεις και από την εθιμοτυπία του υπουργείου εξωτερικών για την Βασίλισσα παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη της ήταν αυστηρά προσωπική.

Η  Ράνια της Ιορδανίας, Παλαιστίνια στην καταγωγή,  είναι μια από τις πιο γνωστές γαλαζοαίματες, που έχει να παρουσιάσει ο αραβικός κόσμος. Φέτος συμπλήρωσε τα 50. Μια πενηντάχρονη σταρ και «βασίλισσα» των κοινωνικών μέσων δικτύωσης με πάνω από 6 εκατομμύρια συνδρομητές στο Instagram, 10,4 εκατομμύρια followers στο Twitter και 17 εκατομμύρια  φίλους στο Facebook .

Το 1993 παντρεύτηκε τον Αμπντάλα, ο οποίος το 1999 μετά το θάνατο του πατέρα του Χουσεΐν τον διαδέχθηκε στον θρόνο της Ιορδανίας. Στο πλευρό του η Ράνια έγινε βασίλισσα της Ιορδανίας και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Και οι δύο κάνουν πολλές δημόσιες εμφανίσεις ως ευτυχισμένο ζευγάρι.

Η Ράνια χρησιμοποιεί την  εμβέλειά της μεταξύ άλλων για να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις κατά του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου αλλά και για πολλές πράξεις φιλανθρωπίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button