Πολιτική

Η αποχή το μεγαλύτερο κόμμα

Της  Χρίστας Χριστοφή- Παναγιώτου υποψήφιας Οικολόγων  

Καταλαβαίνω το θυμό και την απογοήτευση σου αλλά όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι. Πάντα παραπονιόμαστε πως μας έχουν στην «απέξω», πως άλλοι αποφασίζουν για εμάς, πως είμαστε έρμαια των καταστάσεων. Όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουμε, βέβαια, η αποχή είναι δυσανάλογη με το παράπονο μας. Η ψηφοφορία είναι ο πιο ισχυρός τρόπος για να εκφράσουμε τη γνώμη μας. Ακόμα κι αν υπάρχουν διαφορές στις πολιτικές απόψεις, πρέπει να ασκήσουμε το δικαίωμα μας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν ΕΜΑΣ. Η ψήφος μας έχει δύναμη γιατί αυτοί που θα ψηφίσουμε κανονίζουν την καθημερινότητα μας, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι, έστω και αν μας φαίνονται ίδιοι.

Ας δώσουμε ελάχιστο από τον χρόνο μας να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά σε προγράμματα και υποψηφίους. Σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν άνθρωποι, που αξίζουν. Αυτούς ας « σταυρώσουμε » και όχι « αυτούς » που απλώς ξέρουμε το όνομα τους. Δεν νοείται σε ένα έθνος και σε ένα λαό που γέννησε τη δημοκρατία και δόθηκαν αγώνες για την υπεράσπιση της, το ποσοστό της αποχής να φτάνει κοντά στο 30%. Η αποχή είναι ένας τρόπος διαμαρτυρίας, ο οποίος κατα τη γνώμη μου είναι λανθασμένος.

Αντιθέτως βοηθάει στο να μην αποτυπώνεται στις κάλπες η άποψη όλων των πολιτών αλλά μιας μερίδας μόνο. Υπενθυμίζεται ότι είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι για να υπάρχει πλουραλισμός απόψεων έτσι ώστε η βουλή να παράγει έργο προς όφελος των πολλών. Γι’αυτούς τους λόγους θα πρέπει στις 30 Μαΐου να υπάρξει καθολική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ώστε το φάντασμα της αποχής να εξαλειφθεί, προς όφελος των πολλών. Μην αφήσεις την αποχή να αποφασίσει για σένα. Κέρδισε την αξιοπρέπεια και τον έλεγχο στην ζωή σου.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button