Πολιτική

Η Αννίτα Δημητρίου πρόεδρος της Βουλής

Άρωμα γυναίκας στην Προεδρία της Βουλής, στο δεύτερο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την εκλογή της 35χρονης Αννίτας Δημητρίου, την οποία πρότεινε το κόμμα της, ο ΔΗΣΥ και ψηφίστηκε από ΕΛΑΜ και Δημοκρατική Παράταξη.
 
Εξελέγη με 25 ψήφους, ενώ για την εκλογή Προέδρου κατά τη δεύτερη ψηφοφορία απαιτούντο 22 ψήφοι. Προηγουμένως ηγέρθη από το ΑΚΕΛ θέμα αλλαγής στη σειρά της ψηφοφορίας και επανόδου στα ισχύοντα από το 1985 μέχρι το 2011, κάτι που δεν αποδέχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα.
 
Η Ολομέλεια της Βουλής κατά την πρώτη της συνεδρία με τη σύνθεση που διαμορφώθηκε με τη λαϊκή εντολή της 30ης
 Μαΐου άρχισε τη συνεδρία της με τη διαβεβαίωση των 59 Αντιπρόσωπων που έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση για πίστη στο Σύνταγμα και στους συνάδοντες με αυτό νόμους.
 
Ακολούθως ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής του Προέδρου του νομοθετικού σώματος. Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα διεκδίκησαν την προεδρία της Βουλής με τον αρχηγό τους.
 
Η συνεδρία άρχισε υπό την προεδρία του πρεσβύτερου των Βουλευτών Ζαχαρία Κουλία. Κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίας, ο κ. Κουλίας, διαπίστωσε απαρτία.
 
Πριν οι Βουλευτές δώσουν τη διαβεβαίωση, ο κ. Κουλίας ανέγνωσε με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των 56 Βουλευτών, και των 3 Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων λαμβάνοντας απάντηση ανάλογα παρών ή παρούσα.
 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button