Επικαιρότητα

Η ανακύκλωση ξεκινά από τα παιδιά, βίντεο

Μαθητές του γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου ενημερώθηκαν σήμερα στο πράσινο σημείο Κολωνης για την σημασία της ανακύκλωσης.

Βοήθησαν μάλιστα στην φόρτωση σε φορτηγό μη κυβερνητικού οργανισμού υλικών για ανακύκλωση. Η εκπρόσωπος της οργάνωσης ΑΚΤΗ Άννα Τσέλεπου που τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον δήμο Γεροσκηπου και την εικαστικό Έλενα Δανιήλ έχουν τοποθετήσει στην παραλία Γεροσκηπου εικαστικές  δημιουργίες, όπως τα ανακυκλοψαρα ,  στις οποίες συγκεντρώνονται ανακυκλώσιμα υλικά εξήγησε ότι μετα την διαλογή τα υλικά αυτά προωθούνται για ανακύκλωση.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Cans For Kids που προωθεί την ανακύκλωση αλουμινένιων συσκευασιών έχει ήδη δωρίσει  στο Νοσοκομείο Πάφου εξοπλισμό αξίας πέραν των 32 χιλιάδων ευρώ που προήλθε από την ανακύκλωση. Το μηχάνημα αυτό  βοηθά τη θεραπεία ασθενών, απορροφώντας το βάρος από το βάδισμα τους.

Τα παιδιά βοήθησαν σήμερα στην φόρτωση των αλουμινένιων συσκευασιών και είδαν στην πράξη ότι η ανακύκλωση έχει και πρακτικά αποτελέσματα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button