Υγεία

Ημερίδα για καρκίνο του προστάτη

Θέματα όπως η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπευτική προσέγγιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη, πώς επηρεάζεται η στυτική λειτουργία, καθώς και η αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη σε άνδρες μεγάλης ηλικίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της 2ης Ετήσιας Επιστημονικής Ημερίδας «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη», που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Europa UOMO Κύπρου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου αναφέρει ότι στην Ημερίδα συμμετείχε και φέτος μια πολυδιάστατη ομάδα ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας από το Ακτινολογικό Κέντρο Άγιος Θέρισσος, το Αρεταίειο Νοσοκομείο, το American Μedical Center, Ευαγγελίστρια, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου, η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών, το Metropolitan Hospital Αθηνών, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, το Nicosia Medical Center, η Πολυκλινική Υγεία Λεμεσού και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

H Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, με τη στήριξη της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου και της Κυπριακής Ουρολογικής Εταιρείας.

Εξάλλου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το ταξίδι των ανδρών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη, από τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση, μέχρι τη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου.

Την εκδήλωση, που διεξήχθη στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Δαμιανός, ο Υφυπουργός Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης, σημείωσε ότι η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της ευθύνης που έχει το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, να προσφέρει στην κοινωνία, πέραν της ύψιστης ποιότητας ιατρικής φροντίδας, ενημέρωση και επιμόρφωση.

«Η προσπάθεια αυτή», τόνισε, «είναι συλλογική, έχοντας ως σημαντικούς εταίρους οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας των πολιτών, το κράτος, δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια και αλλά ακαδημαϊκά ιδρύματα».

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, κατά το δικό του χαιρετισμό, εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των περιστατικών καρκίνου του προστάτη τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχείου Καρκίνου Κύπρου, τα οποία «καταδεικνύουν την ανάγκη για ενίσχυση των προληπτικών εξετάσεων και της ενημέρωσης».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button