Επικαιρότητα

Ζητούν χαλάρωση των μέτρων

Τα πολύ καλά αποτελέσματα που καταγράφονται μέσα από την συνεχή μείωση των κρουσμάτων προκαλούν εφορία στην επαρχία Πάφου.

Η κατάσταση εξακολουθεί πάντως να είναι  δύσκολη για επαγγελματικούς κλάδους που παραμένουν κλειστοί και επιχειρήσεις που δεν έχουν εισοδήματα λόγο των μέτρων που έχουν ληφθεί.Εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων που παραμένουν εκτός λειτουργίας κατανοούν ότι παρά την βελτίωση της εικόνας στην Πάφο,  η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχισθεί.

Καλούν ωστόσο την πολιτεία και την επιδημιολογική ομάδα, να εξετάσουν  το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιορισμών όχι μόνο για οικονομικούς λόγους. Ο Δημήτρης Δεληχρήστος υπεύθυνος του αθλητικού σωματείου ΑΤΛΑΝΤΑΣ σημείωσε ότι σταδιακά θα πρέπει να επαναρχισει η λειτουργία των σωματείων.

Όπως ανέφερε η Λίνα Κωνσταντινίδου πρόεδρος των σχολών χορού, χοροδιδασκάλων και χορογράφων της Πάφου δεν έχουν επηρεαστεί μόνο οι ιδιοκτήτες αλλά και τα παιδιά.

Τα παιδιά αρχίζουν να χάνουν το κίνητρο τους, σύμφωνα με τους προπονητές των αθλητικών σωματείων που δίνουν εναλλακτικές προτάσεις για τήρηση όλων των μέτρων που ίσχυαν και πριν από την εφαρμογή του lockdown.

Διαφορετική θέση εκφράζουν οι εκπρόσωποι της επισιτιστικής βιομηχανίας που θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα σε ολόκληρη τη Κύπρο πριν την χαλάρωση  των μέτρων. Όπως είπε ο Νεόφυτος Θρασυβούλου οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται σε απόγνωση όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ανοίξουν για να ξανακλείσουν σε μερικές εβδομάδες.

Οι ειδικοί πάντως αν και παραδέχονται ότι καταγράφεται πλέον μια σημαντική μείωση στην επιδημική καμπύλη στην επαρχία Πάφου σημειώνουν ότι θα χρειαστεί να συνεχισθεί η ίδια καλή εικόνα και την επόμενη εβδομάδα προτού σκεφτούν κάποια μέτρα αποκλιμάκωσης και χαλάρωσης των υφιστάμενων περιορισμών.    

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button