Κύπρος

Ζητούν τον άμεσο επαναπατρισμό των παιδιών τους

Τον άμεσο επαναπατρισμό όλων των φοιτητών που θέλουν να επιστρέψουν στην Κύπρο, αξιώνει η ομάδα Γονείς και Κηδεμόνες Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “η Κυβέρνηση καθυστερεί εγκληματικά” και πως “από σήμερα σαν οργανωμένοι γονείς καθιστούμε το κυπριακό κράτος ηθικά, νομικά αλλά και πολιτικά υπεύθυνο για όλες τις επιπτώσεις που προκύπτουν και θα προκύψουν από την απόφασή του να εξορίσει τόσες χιλιάδες νέους και νέες. Καθιστούμε το κυπριακό κράτος υπεύθυνο για ό,τι συμβεί στα παιδιά μας. Αν χαθεί έστω και μιά ζωή στο εξωτερικό, το κυπριακό κράτος θα έχει την αποκλειστική ευθύνη!”

“Έχουν  περάσει ήδη τρεις βδομάδες από την απαγόρευση εισόδου των παιδιών μας στη χώρα τους. Τρίτη εβδομάδα εξορίας που επέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία σε Κύπριους πολίτες. Που το ίδιο τους το κράτος αρνείται την είσοδό τους, αφήνοντας την τύχη τους σε ξένες Κυβερνήσεις, μία πολιτική που μόνο το κυπριακό κράτος εφάρμοσε παγκοσμίως”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Σαν οργανωμένοι γονείς αυτές τις τρεις εβδομάδες επιδείξαμε υπέρμετρη κατανόηση και υπευθυνότητα δίνοντας στο κράτος το χρονικό περιθώριο που χρειαζόταν για να οργανώσει και να σχεδιάσει  συντεταγμένα τον  επαναπατρισμό τους. Μεταφέραμε στην Κυβέρνηση αλλά και σε κάθε πολιτειακό αξιωματούχο τις επιστολές μας”, προστίθεται.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button