Επικαιρότητα

Ζητούν παρέμβαση Αναστασιάδη για Πόλη

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα το αίτημα των Τοπικών Αρχών του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς για την επαναλειτουργία των θαλάμων εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς απέστειλε ο δήμαρχος Πόλεως Γιώτης Παπαχριστοφη.

Στην επιστολή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή των τοπικών αρχών του διαμερίσματος  για τα αποτελέσματα  συνάντησης στο υπουργείο υγείας με θέμα συζήτησης το τοπικό νοσηλευτήριο.  

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥΠΥ προχώρησαν εδώ και δύο χρόνια στην αναστολή της λειτουργίας των θαλάμων ένεκα της μετακίνησης νοσηλευτών και ιατρών του Νοσοκομείου Πόλης για να στελεχώσουν τις μονάδες covid των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού , υπενθυμίζει ο δήμαρχος Πόλεως.

Παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί σε προηγούμενες συσκέψεις για επαναλειτουργία των θαλάμων , διαφαίνεται, τονίζεται, ότι η πρόθεση του ΟΚΥΠΥ είναι το οριστικό κλείσιμο των θαλάμων. Η πρόταση που τέθηκε , συνεχίζει,  από τον ΟΚΥΠΥ είναι η δημιουργία πέντε κλινών ημερήσιας φροντίδας ασθενών, ρύθμιση που θα τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο ένα μήνα και αναλόγως των αποτελεσμάτων λειτουργίας των κλινών ημερήσιας φροντίδας θα επαναξιολογήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο τον τρόπο λειτουργίας των θαλάμων. 

Οι Τοπικές Αρχές επιμένουν στην  άμεση επαναλειτουργία των θαλάμων, η οποία σε συνδυασμό με την σωστή στελέχωση και λειτουργία των Πρώτων Βοηθειών, του Χημείου και του Ακτινολογικού θα οδηγούσε στην παροχή ολοκληρωμένης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης και συνεπώς στην αύξηση της πληρότητας των θαλάμων, κάτι, που δυστυχώς, δεν έγινε αποδεκτό. 

Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τον πρόεδρο της δημοκρατίας να παρεμβεί  προσωπικά για να επιλυθεί το ζήτημα. Διαφορετικά προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button