Πάφος

Εύγε στον Πέτρο Ππόλο

Αμέτρητα είναι τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει με το ποδήλατο του ο ποδηλάτης – εθελοντής Πέτρος Στυλιανού Ππόλος συγκεντρώνοντας χρήματα για πάσχοντες συνάνθρωπους του.

Τώρα ετοιμάζεται για ένα σπουδαίο εγχείρημα που θα βοηθήσει τους καρκινοπαθείς της επαρχίας Πάφου. Θα διασχίσει την Ευρώπη με το ποδήλατό του συγκεντρώνοντας χρήματα για την δημιουργία ογκολογικού κέντρου στην Πάφο.

Ακόμη και στις διακοπές του, τις μέρες αυτές στην ακριτική Τηλλυρία  ο Πέτρος προπονείται για τον μεγάλο αυτό στόχο. Ιδιαίτερα ευαίσθητος στο ζήτημα  αυτό ο Πέτρος αφού με μεγάλη θέληση και πιστή  ξεπέρασε καρκίνο που αντιμετώπιζε πριν μερικά χρόνια.  

Μετά τη θεραπεία του έχει θέσει ως στόχο ζωής τη βοήθεια σε πάσχοντες συνανθρώπους του, συμμετέχει τακτικά σε παρόμοιους αγώνες στην Κύπρο που έχουν ως στόχο την ενίσχυση δομών της πολιτείας αλλά και οικογενειών με οικονομικά προβλήματα που μέλη τους αντιμετωπίζουν σοβαρά  προβλήματα υγείας.

Η δημιουργία ενός ογκολογικού κέντρου για τους κατοίκους της πιο απομακρυσμένης από τη Λευκωσία επαρχίας είναι μεν δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος, τονίζει. «Οι ασθενείς από την Πάφο, ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Βίωσα και  ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς μου  την μεγάλη αυτή  ταλαιπωρία και ελπίζω ότι θα δημιουργηθεί και στην Πάφο ένα κέντρο, προκειμένου να τερματιστεί η καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών που πηγαινοέρχονται στη Λευκωσία με τα λεωφορεία.»  

Ο Πέτρος Ππολος δήλωσε ότι στο εγχείρημά του αυτό έχει την στήριξη της εκκλησίας αλλά και της πολιτείας αφού οι διπλωματικές αποστολές της χώρας θα βοηθήσουν στην προσπάθεια του να διασχίσει την Ευρώπη, περνώντας από σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με στόχο την συγκέντρωση χρήματων για τον συγκεκριμένο σκοπό.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button