Πολιτική

Ευρωπαϊκή στήριξη και στην Κύπρο για μεταναστευτικό

Το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, το οποίο συνήλθε εκτάκτως απόψε στις Βρυξέλλες, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο των 6 σημείων για την υποστήριξη της Ελλάδας σε σχέση με τις πιέσεις που δέχεται στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και ταυτόχρονα εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη των 27 σε Κύπρο και Βουλγαρία, “οι οποίες μπορεί να επηρεαστούν παρομοίως”, όπως σχετικά καταγράφεται σε δήλωση του Συμβουλίου. Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Οι 27 συζήτησαν “αποκλειστικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το άνοιγμα των συνόρων της Τουρκίας και την προσπάθεια της κυβέρνησης Ερντογάν για προώθηση μεταναστών προς την Ελλάδα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως σημειώνεται “ομόφωνα η Σύνοδος των Υπουργών Εσωτερικών εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα η οποία πέραν από την προάσπιση των εθνικών συνόρων, ανταποκρίθηκε και στον ρόλο της ως θεματοφύλακας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, “πέραν από την ανάδειξη των ευθυνών της Τουρκίας, παρουσίασε την επικρατούσα κατάσταση στη Κύπρο με την δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών που αποδεδειγμένα υποκινούνται από την Τουρκία και διοχετεύονται στη Δημοκρατία μέσω των κατεχομένων.”

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button