Κύπρος

Ευκαιρία για καινοτομίες στην Παιδεία

Η επέλαση του κορονοϊού στη χώρα μας είναι γεγονός. Δυστυχώς, οι επιπτώσεις του ιού αφήνουν το στίγμα τους σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας.

 

Από τις καθημερινές συνήθειες μέχρι την εργασία, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια και την παγκόσμια οικονομία. Ανεπηρέαστη δε θα μπορούσε να μείνει και η εκπαίδευση.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, λοιπόν, έχουμε ενώπιων μας μια μεγάλη πρόκληση, που δεν είναι άλλη από αυτή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Ως κράτος, οφείλουμε να δράσουμε άμεσα, ώστε να διατηρήσουμε την επαφή των μαθητών και φοιτητών μας με την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα να αδράξουμε την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια των ψηφιακών μας δεξιοτήτων.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική εμπειρία, την οποία πρέπει να υποστηρίξουμε θερμά όλοι ανεξαιρέτως, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές, καθώς επίσης να προσπαθήσουμε με πνεύμα θετικότητας και αισιοδοξίας, να αποκομίσουμε τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει.

Η παρούσα κρίση ίσως δώσει το έναυσμα για τη λειτουργία και εφαρμογή του διαδικτυακού σχολείου και των νέων τεχνολογιών.

Το διαδικτυακό σχολείο προωθεί την αυτονομία, την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα του μαθητή. Επίσης, μειώνει αισθητά τη γραφειοκρατία, συμβάλλει στην εξοικονόμηση του χρόνου και μπορεί να καταστήσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα πολύ πιο αποτελεσματικό.

Χρύσανθος Η Σαββίδης Πρόεδρος επιτροπής παιδείας ΔΗΚΟ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button