Επικαιρότητα

Ετοιμάζονται να έρθουν και άλλοι από Μερσίνα

Στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κοκκινοτρεμιθια προωθήθηκαν οι 47 μετανάστες που έφτασαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην ακριτική περιοχή της Τυλληριας.

Μια 19χρονη που είναι έγκυος στον 6ο μήνα νοσηλεύθηκε για λίγες ώρες  προληπτικά στο νοσοκομείο Πάφου.

Οι Συροι  πρόσφυγες ανέφεραν στις καταθέσεις τους στην αστυνομία ότι εδώ και μερικές εβδομάδες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Μερσίνας στα Τουρκικά παράλια  με στόχο να έρθουν στην Κύπρο όπου ζουν φίλοι και συγγενείς τους. Σύμφωνα με τους πρόσφυγες κατέβαλαν στους διακινητές 2.500 ευρώ ο κάθε ένας για ένα ταξίδι που κράτησε έξι περίπου ώρες με ένα μικρό καΐκι. Έφυγαν από περιοχή κοντά στην Μερσίνα λίγο μετά τις 6.30 χθες το απόγευμα και έφτασαν στον κατεχόμενο Λιμνιτη λίγο πριν τα μεσάνυκτα. Ο Τούρκος διακινητής αφού τους αποβίβασε επέστρεψε στην Τουρκία ενώ οι πρόσφυγες μέσω της νεκρής ζώνης μετέβησαν στον ακριτικό Κάτω Πύργο Τυλληριας όπου εντοπίσθηκαν από εθνοφρουρούς.

Ανάμεσα στους 47 μετανάστες περιλαμβάνονται και δυο γυναίκες η μια είναι 19 χρονών και είναι έγκυος στον έκτο μήνα. Η κοπέλα μεταφέρθηκε προληπτικά για νοσηλεία στο νοσοκομείο Πάφου και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα  μεταφέρθηκε και αυτή στην Κοκκινοτρεμιθια. Στους 45 άνδρες  συγκαταλέγεται και ένας ανήλικος 17 χρόνων που έφτασε ασυνόδευτος αφού δεν ταξίδευε μαζί του κάποιος από τους γονείς του. Πριν προωθηθούν στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κοκκινοτρεμιθια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν αρχικά στον αστυνομικό σταθμό Πόλεως Χρυσοχους όπου έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Οι πρόσφυγες ανέφεραν ακόμη ότι στο σημείο που συγκεντρώθηκαν για το ταξίδι προς την Κύπρο υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι συμπατριώτες τους που ψάχνουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button