Κύπρος

Ετοίμασε σχέδια το υπουργείο Παιδείας

Σε σχεδιασμούς για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα έχει προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του  μνημοσύνου των πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας που τελέστηκε  στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο,  ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως η Κύπρος συνεχίζει να είναι υπόδειγμα υγειονομικής ασφάλειας έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημία του κορωνοϊού.  O Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως ολοκληρώνεται η διαδικασία των παγκύπριων εξετάσεων και  θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Μπορεί τώρα, σημείωσε, να ολοκληρωθεί και η απόλυση να δοθούν τα απολυτήρια στους φετινούς τελειόφοιτους μας και τις επόμενες μέρες θα γίνει η διαδικασία της κατανομής των θέσεων στα δημόσια Πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα.

Πρόσθεσε ακόμη πως αυτές τις μέρες με πολύ γοργούς ρυθμούς γίνεται η στελέχωση όλων των σχολείων, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Το Υπουργείο Παιδείας, συνέχισε, έχει φροντίσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και χάρη στην κατανόηση της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής την οποία ευχαρίστησε , και έχει καταφέρει  να αποπαγοποιηθούν και να πληρώνονται αυτές τις μέρες όλες οι διευθυντικές θέσεις που προέκυψαν, λόγω πρόωρων αφυπηρετήσεων .
Σημείωσε πως τα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι με διευθύνσεις και οργανωμένα.

Πρόσθεσε πως το Υπουργείο θα βρίσκεται σε εγρήγορση για να συμπληρώσει  όποια κενά μπορεί να παρατηρηθούν. Δεν αποκλείεται λόγω των ειδικών συνθηκών να χρειάζεται ακόμα κάποια προσπάθεια, ανέφερε. Από την άλλη πλευρά, σημείωσε, ετοιμάζουμε ένα συνολικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στα σχολεία.

Είτε αυτό θα είναι απολύτως απαραίτητο, αδήριτη ανάγκη λόγω περιοριστικών μέτρων τα οποία απευχόμαστε , αλλά και χωρίς τέτοια ανάγκη, η ψηφιακή τεχνολογία είναι πλέον μέρος της παιδαγωγικής προσέγγισης και της λειτουργίας των σχολείων, συμπλήρωσε.

Ανακοίνωσε πως εξελίσσεται ένα στρατηγικό σχέδιο σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας,  Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής  μέσα από το οποίο θα ενισχύσουν και θα γενικεύσουν τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και θα ενισχύσουν, όσο χρειάζεται, τον εξοπλισμό σε όλα τα σχολεία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close