Πάφος

Ερωτήματα Λιασιδη για συγκρότημα Σύρων

Ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης κάλεσε τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα να επέμβουν και να δώσουν ένα τέλος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα με τους εκατοντάδες μετανάστες που διαμένουν στην περιοχή.

 

Ο κ.Λιασιδης αξιώνει την διεξαγωγή έρευνας και απόδοσης ευθυνών σε όσους  παρανομούν. Όπως δήλωσε στο συγκρότημα διαμερισμάτων στο οποίο διαμένουν περισσότεροι από πεντακόσιοι Σύροι προσφυγές η αποκοπή της υδατοπρομήθειας έγινε τον Απρίλιο του 2018 και καθόλα νόμιμα σύμφωνα με το δικαστήριο. Το συγκρότημα τότε λειτουργούσε με ολιγοήμερες ενοικιάσεις και φιλοξενούνταν ντόπιοι και ξένοι τουρίστες.

 

Απο το 2018 μετα την αποκοπή νερού ξεκίνησαν δικαστικές υποθέσεις μεταξυ του Κ.Σ.Χλώρακας και της εταιρείας διαχείρισης του συγκροτήματος.  Στο διάστημα Δεκεμβρίου 2019 και Γενάρη 2020 , συνεχίζει, ξεκίνησε η εγκατάσταση μεταναστών στο συγκρότημα. Όταν ξεκίνησαν οι μαζικές ροές και η οργανωμένη κάθοδος και εγκατάσταση των μεταναστών στο συγκρότημα οι διαχειριστές γνώριζαν ότι το νερό είναι ακατάλληλο., τονίζει.  Ο κ. Λιασιδης αναρωτιέται αν μπορεί να προκύψει νομιμότητα μέσα απο παράνομες πράξεις.   

 

Πώς γίνετε, συνεχίζει,  να υπάρχει το διάταγμα του Υπ/εσ για τους μετανάστες και να συνεχίζει κάποιος να μεταφέρει χωρίς συνέπειες μετανάστες για εγκατάσταση και σε 15 ελέγχους της αστυνομίας να βρήκαν 15 φορές παράνομους.   

 

Αναρωτιέται επίσης ποιοι είναι οι διακινητές προσφύγων και που διαμένουν, πόσα παίρνουν το άτομο για μεταφορά στη Κύπρο και ποια η σχέση τους με δικηγόρους και μη κυβερνητικές οργανώσεις.   

 

Πως γίνετε ρωτά επίσης ο κ.Λιασιδης να προτείνεται στους μετανάστες να μεταφερθούν αλλού σε χώρους με καθαρό υγιεινό νερό και αυτοί να αρνούνται.

 

Το περασμένο Σάββατο κάτοικοι της Χλώρακας οργάνωσαν εκ νέου εκδήλωση διαμαρτυρίας απαιτώντας την διάλυση του «γκέτο» όπως το χαρακτηρίζουν που έχει δημιουργηθεί ενώ οι Σύροι κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζουν κινητοποιήσεις κατά του τμήματος αναπτύξεως υδάτων ζητώντας την επανασύνδεση του πόσιμου νερού στο συγκρότημα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button