Πάφος

Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις της Παναγιάς

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου το τριήμερο εκδηλώσεων της κοινότητας Παναγιάς, με την πραγματοποίηση του ετήσιου φεστιβάλ της Κοινότητας «Τα Ρογιάτικα», που γίνεται με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της Παναγίας.
Το καλλιτεχνικό μέρος του φεστιβάλ, στο οποίο παρευρέθηκαν, συνολικά, πέραν των 2.000 επισκεπτών, κατοίκων της κοινότητας και αποδήμων, ανέλαβε ο λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης με την ενδεκαμελή ορχήστρα του και την τραγουδίστρια Ζωή Παπαδοπούλου.

Το τριήμερο εκδηλώσεων διοργάνωσαν από κοινού το Κοινοτικό Συμβούλιο Παναγιάς, το Ιστορικό Πολιτικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Παναγιά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων της κοινότητας.

Εξάλλου, στις 13 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της κοινότητας η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση προς τιμή του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, υπό τον τίτλο: « Μακάριος, νυν και αεί», στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κοινοτάρχης της Παναγιάς Σάββας Νικολάου. Κύριος ομιλητής ήταν ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης.

Κατά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Παναγιάς Κωνσταντίνος Ναθαναήλ εξήγγειλε την ανέγερση ναΐσκου αφιερωμένου στην Παναγία των χελιδονιών και της ειρήνης. Το εκκλησάκι θα ανεγερθεί στην κεντρική πλατεία Μακαρίου όπου θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ειρήνης.  Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχε ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκας και Κύπριοι τραγουδιστές. Στις 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button