Οικονομία

Επιστροφή Κυπρίων στα ξενοδοχεία

Δίκαιη και ισορροπημένη χαρακτηρίζουν την συμφωνία που επιτεύχθηκε στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ,με την μεσολάβηση της υπουργού εργασίας, οι συντεχνίες  ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Οι εργαζόμενοι σε γενικές τους συνελεύσεις καλούνται να επικυρώσουν ή να απορρίψουν την συμφωνία. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα με την συνέλευση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της επαρχίας Πάφου. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει επικυρώσει την συμφωνία.

Οι γενικοί γραμματείς των συντεχνιών των ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ και της ΣΕΚ  Λευτέρης Γεωργιάδης και ο Μίλτος Μιλτιαδους αντίστοιχα υπενθύμισαν ότι η συμφωνία έχει γίνει αποδεκτή  από το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά τον τελικό λόγο έχουν οι εργαζόμενοι. Η πρόταση έχει πολλά σημεία, υπέδειξαν, για τα οποία οι εργαζόμενοι εξέφρασαν επιφυλάξεις όμως βλέποντας την συνολικά την θεωρούν ως μια ισοζυγισμένη πρόταση και ένα έντιμο συμβιβασμό.

Η νομική ρύθμιση των μισθών και η επαναφορά αρκετών ωφελημάτων που είχαν παραχωρηθεί οικειοθελώς την περίοδο της κρίσης είναι τα βασικά κέρδη των εργαζομένων πρόσθεσαν τονίζοντας ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί μια καλή βάση για την επιστροφή στην βιομηχανία τόσο των Κυπρίων όσο και των κοινοτικών εργαζομένων.   Όλα τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων καταδεικνύουν ανέφεραν ότι ο τουρισμός και τα έσοδα από τον τουρισμό αυξάνονται και συνεπώς και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να λάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close