Υγεία

Επιστρέφει στην κανονικότητα το νοσοκομείο αναφοράς

Επαναλειτούργησε μετά από δύο χρόνια το Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, το οποίο είχε αναστείλει τις εργασίες του εξαιτίας της πανδημίας.

Την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αμμοχώστου για να ενημερωθεί για την επαναλειτουργία του Παιδιατρικού τμήματος και για τις ενέργειες που γίνονται ως προς την αναβάθμιση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης. 

«Μετά από δύο χρόνια είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Παιδιατρικό Τμήμα Αμμοχώστου, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη αυτή η επαρχία επαναλειτούργησε. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, τόσο δικό μου, όσο και του ΟΚΥπΥ. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΚΥπΥ για αυτή τη βοήθεια και ιδιαίτερα τη διευθύντρια του νοσοκομείου κ. Αμαλία Χατζηγιάννη», σημείωσε ο Υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του. 

Ο Υπουργός Υγείας θέλησε να στείλει μήνυμα και στους υπόλοιπους διευθυντές των νοσηλευτηρίων λέγοντας ότι «όλα τα προβλήματα και όλα τα αιτήματα που έχουμε πρέπει αθόρυβα να δουλέψουν και να τα υλοποιήσουν, όπως έγινε σήμερα». 

Σημείωσε ότι μόλις 48 ώρες μετά τη λειτουργία του Παιδιατρικού τμήματος ήδη νοσηλεύονται εφτά παιδιά, γεγονός που δείχνει πόση ανάγκη είχε η επαρχία Αμμοχώστου αυτό το τμήμα. 

Επιπλέον, ο Υπουργός επισκέφθηκε τη μονάδα Αιμοκάθαρσης, για να εξετάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Απαντώντας σε δημοσιογράφο, είπε ότι γύρω στα μέσα Ιουνίου αναμένεται η παραλαβή μερικών νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενώ είδε επίσης πώς πάει το θέμα των κλινών. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button