Περιβάλλον

Επιλέγουν Τετάρτες και Κυριακές

Εννέα πυρκαγιές ξέσπασαν χθες μετά το μεσημέρι  σε διάφορες περιοχές της Πάφου, οι οποίες κατασβέστηκαν αφού έκαψαν κυρίως ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Συγκεκριμένα στην  Τίμη κατέκαψε 5 δεκάρια ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, στην Αναρίτα κατέκαψε  5 δεκάρια ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση ενώ στην  Δρύμου κατέκαψε είκοσι δεκάρια άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα. Επίσης χθες νωρίς χθες το απόγευμα ξέσπασε φωτιά  στην Τάλα, η οποία κατασβέστησε άμεσα χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.

Η φωτιά κατέκαψε 1,5 εκτάριο ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Λίγο αργότερα εκδηλώθηκε φωτιά στον Κάθηκα, η οποία κατέκαψε 7 δεκάρια ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Δύο μικρές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς  πλησίον της κοινότητας Χρυσοχού, που κατασβέστηκαν άμεσα προτού αυτές επεκταθούν και προκαλέσουν ζημιές .

Φωτιά που εκδηλώθηκε στην Δρούσια  κατέκαψε 2 δεκάρια ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση  αλλά και στη Λυσό που κατέκαψε τρία δεκάρια. Πυρκαγιά  υπήρξε και στην  Δρυνιά που  κατέκαψε 2 εκτάρια ξηρά χόρτα αποκάλαμα, δέντρα και άγρια βλάστηση .

Σύμφωνα με την πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια ορισμένοι που θέλουν να καψαλίσουν επιλέγουν τις Τετάρτες και τις Κυριακές προκειμένου να φορτώνουν την ευθύνη στους κυνηγούς στην περίπτωση που η φωτιά ξεφύγει του έλεγχου τους, όπως γίνεται συνήθως.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close