Υγεία

Επικαιροποίηση των τιμών των φαρμάκων

Το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην ετήσια επικαιροποίηση των τιμών των φαρμάκων που διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας στην Κύπρο για το 2024, με ημερομηνία ισχύος των επικαιροποιημένων τιμών την 1η Φεβρουαρίου 2024, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Όπως αναφέρεται, λόγω της επικαιροποίησης των τιμών, θα παρατηρηθούν αλλαγές στη Συνεισφορά ΙΙ κάποιων φαρμάκων που αποζημιώνει το ΓεΣΥ, με αποτέλεσμα από την 1η Φεβρουαρίου 2024 να διαφοροποιηθεί το ποσό που οι δικαιούχοι θα πληρώνουν στο φαρμακείο για τα φάρμακα αυτά.

Ειδικότερα, θα διαφοροποιηθεί η Συνεισφορά ΙΙ για 371 από τα 2,160 προϊόντα, συγκεκριμένα για 122 προϊόντα η Συνεισφορά ΙΙ θα μειωθεί (οι δικαιούχοι θα πληρώνουν λιγότερα για τα φάρμακα αυτά), ενώ για 249 προϊόντα η Συνεισφορά θα αυξηθεί (οι δικαιούχοι θα πληρώνουν περισσότερα για τα φάρμακα αυτά).

Προστίθεται ότι την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ ο αναθεωρημένος Κατάλογος Φαρμακευτικών Προϊόντων (ΚΦΠ) με τις αναθεωρημένες Συνεισφορές ΙΙ και τη μεταβολή (αύξηση/μείωση) στη Συνεισφορά ΙΙ των φαρμάκων σε σχέση με τις συνεισφορές που ισχύουν μέχρι και την 31/01/2024.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button