Πάφος

Επιθεώρησε ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ

Τις περαιτέρω ενέργειες για την εγκατάσταση και λειτουργία της Σχολής Τουρισμού και του Ινστιτούτου Τουριστικών Επαγγελμάτων στην πόλη μας, συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και αντιπροσωπία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με επικεφαλής τον Πρύτανη Παναγιώτη Ζαφείρη. 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου, οι δύο πλευρές προέβησαν σε αμοιβαία ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν μέχρι στιγμής και συζήτησαν εκτενώς τις περαιτέρω διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα. 

Τόσο ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος όσο και ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ επιβεβαίωσαν τον στόχο για τη λειτουργία της Σχολής και του Ινστιτούτου το Σεπτέμβριο του 2023 και διαβεβαίωσαν ότι παρά τα στενά χρονοδιαγράμματα θα εργαστούν σκληρά και μεθοδικά για την τήρησή τους. 

Μετά τη συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο, η αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Πάφου και αρμόδιους λειτουργούς, επισκέφθηκαν το οικόπεδο δίπλα από την Εκκλησία Παναγίας Παντάνασσας, στο οποίο θα ανεγερθούν οι εγκαταστάσεις της Σχολής και του Ινστιτούτου, προκειμένου η αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ να αποκομίσει μια σαφή εικόνα του χώρου. 

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Πάφου έχει ήδη προχωρήσει στην προκήρυξη του Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδας συμβούλων μελετητών προς εκπόνηση των μελετών και την επίβλεψη της εκτέλεσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και Φοιτητικής Εστίας στην Πάφο. 

Οι νέες εγκαταστάσεις θα ανεγερθούν και ολοκληρωθούν από τον Δήμο Πάφου με χρηματοδότηση του Κράτους, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 7,6 εκατ. ευρώ, μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Συνολικά, ο Δήμος παραχωρεί στο ΤΕΠΑΚ για τον σκοπό αυτό περιουσία πέρα των 12 εκατ. ευρώ. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button