Πολιτική

Επιβεβαίωση pafoslive για ελικόπτερα

Προσθήκη φαίνεται πως ετοιμάζεται στο αεροπορικό κομμάτι της Εθνικής Φρουράς καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Λευκωσία είναι πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για αγορά 12 ελικοπτέρων H145M.  

 

Αυτό που θα αναβάθμιση τις δυνατότητες των συγκεκριμένων ελικοπτέρων στον αντιαρματικό αγώνα είναι ότι θα εξοπλιστούν με τον ισραηλινό πύραυλο Spike

 

Το ελικόπτερο δοκιμάζεται αυτή την περίοδο με πυραύλους Spike της ισραηλινής εταιρείας Rafael όχι όμως τους Spike NLOS.  

 

Μιλάμε για τον Spike ER Block II, με ακτίνα δράσης 16 χιλιομέτρων όπου σε συνδυασμό με το πολύ μικρό ακουστικό ίχνος του H145M θα καταστούν ένα φονικό εργαλείο στα χέρια των επιτελών της ΕΦ.!  

 

Οι Ισραηλινοί πύραυλοι έχουν την δυνατότητα να καταστρέψουν στόχους μακρύτερα από τους Αμερικανούς Hellfire των ελληνικών Apache

 

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Airbus, βασικό χαρακτηριστικό του H145M είναι η μεγάλη γκάμα διαθέσιμων προαιρετικών πακέτων εξοπλισμού-αποστολής που μπορούν να εγκατασταθούν και να αφαιρεθούν γρήγορα, με βάση τις απαιτήσεις και τις επιχειρησιακές ανάγκες.  

 

Μέσα σε λίγα λεπτά, το ελικόπτερο μπορεί να αναδιαμορφωθεί από μεταφορά στρατευμάτων με θέσεις σε αποστολή έρευνας και διάσωσης με ανυψωτικό και φορείο διάσωσης ή σε οπλισμένο ελικόπτερο με σύνολο όπλων και βαλλιστικής προστασίας. 

 

Η ισχύς, η εμβέλεια, η αντοχή και η ικανότητα ωφέλιμου φορτίου του H145M παρέχουν μια ποικιλία δυνατοτήτων ανάπτυξης, ειδικά όταν λειτουργεί σε άμμο και σκόνη ή σε υψηλές θερμοκρασίες. 

 

Επίσης το συμπαγές πλαίσιο του H145M παρέχει χαμηλό προφίλ, ενισχυμένο από την ευελιξία του ελικοπτέρου κατά την πτήση. 

 

Στην επιβίωσή του συμβάλλουν οι αυτοσφραγιζόμενες δεξαμενές καυσίμου, η βαλλιστική προστασία καθώς επίσης και ο καταστολέας υπερύθρων. 

 

Το H145M είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο ψηφιακό γυάλινο πιλοτήριο, είναι συμβατό με γυαλιά νυχτερινής όρασης ενώ διαθέτει ψηφιακό αυτόματο πιλότο 4 αξόνων που μειώνει δραστικά τον φόρτο εργασίας του πιλότου.

 

Ως προς τα 12 Η145M ο ρυθμός απόκτησής τους θα είναι 6 ελικόπτερα εντός του 2022 και άλλα 6 εντός του 2023.

 

Το H145M μπήκε σε υπηρεσία το 2014, ενώ έχει επιλεγεί από την Γερμανία (15 μονάδες), την Σερβία (9 μονάδες), την Ουγγαρία (20 μονάδες), το Λουξεμβούργο ( 2 μονάδες), το Εκουαδόρ (6 μοναδες), την Αλβανία (3 μοναδες) και την Ταϊλάνδη (5 μονάδες).

 

Μέχρι σήμερα η Airbus Helicopters έχει παραδώσει περισσότερα από 300 ελικόπτερα H145M στον Στρατό των ΗΠΑ (όπου έχουν τυποποιηθεί ως UH-72A Lakota), έναντι μίας συνολικής παραγγελίας 427 μονάδων.

 

 

 

Πηγή : Νάκης Ρούσσου

 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button