Επικαιρότητα

Επανέρχονται οι αγροφύλακες

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδης  απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΕΔΕΚ Πάφου Ηλία Μυριανθους σε σχέση με το ενδεχόμενο επαναφοράς του θεσμού του αγροφύλακα , λόγο των ζημιών που προκαλούν σε καλλιέργειες κοπάδια κτηνοτρόφων υπενθύμισε ότι ο θεσμός επανήλθε για την ανατολική ορεινή περιοχή Πάφου.

Όπως αναφέρει ο κ. Καδης  το Υπουργικό Συμβούλιο ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται  μετά από σύσταση της Επάρχου Πάφου, αποφάσισε όπως οι Κοινότητες Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων, Κοιλίνειας, Στατού – Άγιου Φώτιου, Σαλαμιούς, Γαλαταριάς, Πενταλιάς, Τραχυπέδουλας, Αμαργέτης και Νατάς, ενωθούν σε σύμπλεγμα για τους σκοπούς της σχετικής νομοθεσίας.

Αποφάσισε επίσης την έγκριση κονδυλίων για την εξασφάλιση υπηρεσιών δύο αγροφυλάκων, οι οποίοι θα επιλαμβάνονται προβλημάτων σε γεωργικές περιοχές. Πρόσφατα, η Έπαρχος Πάφου προώθησε τη διαδικασία για εξασφάλιση των υπηρεσιών αγροφυλάκων. Η διερεύνηση της δυνατότητας για διεύρυνση του θεσμού του αγροφύλακα σε άλλες Κοινότητες, σημειώνει ο κ. Κάδης , εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο είναι σε συνεννόηση για το θέμα αφήνοντας να νοηθεί ότι σε όποια περιοχή απαιτείται θα εφαρμοσθεί.

O Ηλίας Μυριανθους σημείωνε στο υπόμνημα του ότι αρκετές κοινότητες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ανεξέλεγκτη βόσκηση που υπάρχει και τις τεράστιες καταστροφές που δημιουργούνται τόσο στις καλλιέργειες όσο και στην άγρια πανίδα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button