Κύπρος

Επανέρχεται η αστυνομία για θανατηφόρο Λεμεσού

Η Αστυνομία θα προγραμματίσει να μιλήσει με την οικογένεια του 17χρονου Ανδρέα Λοΐζου και στην βάση των όποιων νέων πληροφοριών, θα επανεξετάσει την υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου του 2012, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Με αφορμή επιστολή της οικογένειας, η οποία ζητά την επανεξέταση της ανεξιχνίαστης τροχαίας σύγκρουσης του 2012, «ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», ο κ. Ανδρέου κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται για την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι δηλώσεις της Αστυνομίας στα ΜΜΕ, «δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, μεταξύ άλλων ότι οι μαρτυρίες ήταν μόνο δύο προσώπων, πράγμα αναληθές γιατί υπήρχαν πολλοί μάρτυρες και ότι η Αστυνομία επισκέφθηκε πολλές φορές την οικογένειά μας, πράγμα το οποίο δεν ευσταθεί καθότι πέραν της μιας φοράς που μας επισκέφθηκαν, δεν επικοινώνησε ξανά κανένας μαζί μας».

Όπως είπε ο Χρίστος Ανδρέου, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, ημερομηνίας 23 Μαρτίου, δεν αναφέρεται σε μάρτυρες, «που σίγουρα δεν είναι δυο, ούτε αναφερθήκαμε για επαφές που είχαμε με την οικογένεια».

Σημείωσε ακόμη πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που ζήτησε από τον ανακριτή της υπόθεσης, η Αστυνομία συναντήθηκε τουλάχιστον τρεις φορές με μέλη της οικογένειας και υπήρχε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με άλλο συγγενικό πρόσωπο.

Η Αστυνομία, συνέχισε, διερεύνησε την υπόθεση, σχηματίστηκε φάκελος, συνελήφθη ένα πρόσωπο, το οποίο όμως δεν οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, αφού από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η πρωτογενής αιτία πρόκλησης του θανατηφόρου.

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προγραμματίσουμε να μιλήσουμε με την οικογένεια, κι αν υπάρχει κάτι νεότερο, σίγουρα θα επανεξετάσουμε και θα διερευνήσουμε την υπόθεση», είπε ο κ. Ανδρέου και επανέλαβε την έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.

Στην επιστολή της, η οικογένεια του 17χρονου αναφέρει ακόμη ότι, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κάποιοι «σχολιάζουν και αναφέρουν δικές τους εικασίες και λόγια του καφενείου, θίγοντας και εκθέτοντας την οικογένεια, διαδίδοντας ψευδώς ότι η οικογένεια χρηματίστηκε για να σωπάσει».

«Τα άτομα αυτά μόνο ντροπή πρέπει να νιώθουν, καθώς χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα ή την οικογένεια την ίδια, αναφέρουν δικά τους σενάρια, προκαλώντας ακόμη περισσότερη θλίψη στην οικογένεια, μιας και δημοσιεύουν αβάσιμα στοιχεία και ψευδείς ειδήσεις», προστίθεται.

Η οικογένεια θεωρεί επίσης τον οδηγό του οχήματος με τον οποίον συγκρούστηκε η μοτοσικλέτα του 17χρονου, ως «ένα από τα δύο πρόσωπα που προκάλεσαν τον θάνατο του Ανδρέα και φέρει πολλές ευθύνες, οι οποίες δεν του αποδόθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα».

«Σαν οικογένεια ζητούμε την επανεξέταση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη προς τον Ανδρέα μας μετά από τόσα χρόνια και καλούμε όσους γνωρίζουν πραγματικά στοιχεία με αποδείξεις να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας», συνεχίζει η επιστολή της οικογένειας, η οποία ζητεί «να τύχει σεβασμού το πένθος και η θλίψη της, σταματώντας τον αρνητικό σχολιασμό και δημοσίευση των ψευδών ειδήσεων».

Το δυστύχημα σημειώθηκε κάτω από την υπέργεια γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού-Λευκωσίας, στον κύριο δρόμο προς τη Μουτταγιάκα, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστη γυναίκα, στην προσπάθεια της να προσπεράσει δύο μοτοποδήλατα, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία αυτοκινήτου που οδηγούσε 21χρονος.

Στην προσπάθεια του να αποφύγει τη σύγκρουση, ο 21χρονος κινήθηκε αρχικά αριστερότερα της πορείας του και στην προσπάθεια του να επαναφέρει το όχημα, συγκρούστηκε με το μοτοποδήλατο του άτυχου 17χρονου, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του λίγες μέρες αργότερα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button