Αθλητικά

Επαλήθευση των εργαστηριακών εξετάσεων παικτών της ΑΕΚ από το Ινστιτούτο Νευρολογίας ζήτησε ο Υπουργός Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας ζήτησε όπως όλα τα δείγματα που αφορούσαν το ισχυριζόμενο σφάλμα στα αποτελέσματα εργαστηριακής εξέτασης παικτών της ΑΕΚ, αποσταλούν τη Δευτέρα στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής για να τύχουν ανάλυσης και επαλήθευσης με βάση πληροφόρηση από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε την περαιτέρω ανάλυση της εργαστηριακής εξέτασης μετά από ανακοινώσεις που προέβησαν αρχικά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ και στη συνέχεια το ιδιωτικό εργαστήριο που διενήργησε τους ελέγχους.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ ανακοίνωσε στις 7 Ιανουαρίου ότι τα δύο κρούσματα ποδοσφαιριστών που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, δεν ισχύουν, καθώς έγινε λάθος διάγνωση από το Χημείο που διενήργησε τα τεστ εργαστηριακής εξέτασης PCR του ιού COVID-19.

Η ΑΕΚ προσθέτει πως μετά από επαναληπτικές εργαστηριακές εξετάσεις του ιού COVID-19 των δύο ποδοσφαιριστών σε άλλα ιδιωτικά χημεία τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και ενημέρωσε άμεσα το Υπουργείο Υγείας, το οποίο, παρέπεμψε σε νέες εργαστηριακές εξετάσεις του ιού COVID-19, μερίμνη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, με τα αποτελέσματα να είναι και πάλι αρνητικά.

Αναφέρει περαιτέρω ότι ακολούθως το Υπουργείο Υγείας αποδέσμευσε στις 7 Ιανουαρίου τους δύο ποδοσφαιριστές από τον περιορισμό, ενημερώθηκε η ΚΟΠ και επέστρεψαν άμεσα στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Από την άλλη το Χημείο Ευαγγέλου που διενήργησε τους εργαστηριακούς ελέγχους κατά τους οποίους προέκυψε ότι οι παίκτες ήταν θετικοί στον ιό, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την 8η Ιανουαρίου διατυπώνει τη θέση ότι η συμπεριφορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ είναι «πολύ άδικη», «επιστημονικά ατεκμηρίωτη» και συνιστά «στοχοποίηση του εργαστηρίου», πλήττοντας την επαγγελματική εικόνα και αξιοπιστία του εργαστηρίου.

Το Χημείο προσθέτει πως είναι σε θέση να αποδείξει με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο την ορθότητα των αποτελεσμάτων που έχει διενεργήσει στους δυο συγκεκριμένους παίκτες οι οποίοι προσήλθαν μαζί με αριθμό άλλων παικτών στις 03/01/22, καθώς και τα αποτελέσματα εργαστηριακής εξέτασης την οποία επανέλαβε ο ένας εκ των δύο ως άνω αναφερόμενων παικτών στις 05/01/22.

Το Χημείο ζητά όπως οι συγκεκριμένοι εξεταστούν για έλεγχο δύο αντισωμάτων, το Νουκλεοκαψίδιο Φωσφοπρωτεΐνης και της Πρωτεΐνης Ακίδας Υπομονάδας S1 με την τεχνολογία Western Blot τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του θετικού αποτελέσματος της νόσου COVID-19.

Το χημείο αναφέρει ακόμα ότι είναι το μοναδικό διαπιστευμένο εργαστήριο μοριακών εξετάσεων για τη διενέργεια του Sars – Cov2 στην επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου με ISO 15189:2012 και ακολουθεί για κάθε εξέταση είναι πολύ αυστηρά και συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

Το ΔΣ της ΑΕΚ επανήλθε με ανακοίνωσή του, την Κυριακή, όπου αναφέρει ότι παρακολουθεί με υπομονή την ροή τοποθετήσεων από χθες το βράδυ. «Το επίπεδο της σοβαρότητας του ΔΣ αντανακλάται στην κατά γράμμα τήρηση του Πρωτοκόλλου και όλων όσων θα έπρεπε να γίνουν και έγιναν« σημειώνει.

Λέει ακόμη ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι ήσυχοι ότι «το Σωματείο διοικείται με πλήρη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button