Υγεία

Επίσπευση για ασθενοφόρα

Να προχωρήσει «τώρα και χωρίς άλλη καθυστέρηση» το νομοσχέδιο, που αφορά τη λειτουργία των ασθενοφόρων ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου.

«Μετά το τραγικό συμβάν με τον θάνατο ηλικιωμένης στις ορεινές περιοχές της Λευκωσίας, που ανέμενε μάταια το ασθενοφόρο, το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου, ενώνει τη φωνή του με την ΟΣΑΚ, ώστε να προχωρήσει και χωρίς άλλη καθυστέρηση το νομοσχέδιο, που αφορά τη λειτουργία των ασθενοφόρων», αναφέρει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Παρατηρητήριο.

Ακόμη, τονίζει ότι «το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να επικαλείται ξανά και ξανά οικονομικούς λόγους γιατί το πείσμα και η αδιαφορία σε τόσο σημαντικά ζητήματα κοστίζουν ανθρώπινες ζωές». Σημειώνει ακόμη ότι «είναι αδιανόητο η πολιτεία στο σύνολό της και όχι μόνο η παρούσα Κυβέρνηση, να κωλυσιεργεί σε τέτοιο βαθμό που να τίθενται σε κίνδυνο καθημερινά οι ζωές των ανθρώπων που ζουν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές».

Το Παρατηρητήριο επισημαίνει ότι «είναι ευθύνη όλων η άμεση προώθηση λύσεων για την ορθή λειτουργία του συστήματος των ασθενοφόρων στην Κύπρο και όσοι καθυστερούν ή προβάλλουν προσκόμματα, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι αυτή τους η στάση είναι εγκληματική και, αν δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοια σοβαρά ζητήματα, να αφήσουν κάποιους άλλους πιο ικανούς να το κάνουν».

Τέλος, το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι «αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να σταματήσουν να χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές και η Κύπρος να ξεφύγει από πρακτικές και νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών».

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button