Πάφος

Επίσκεψη Σχολείων στην Πετρίδειο βιβλιοθήκη

Μεγάλη πνευματική εμπειρία για πολλούς μαθητές αποτελεί η “Πετρίδειος” Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου πουβρίσκεται επί της οδού Νίκης, δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου.

Αυτή την εβδομάδα, η “Πετρίδειος” Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου φιλοξένησε τμήματα του Β’ Νηπιαγωγείου Γεροσκήπου . Σύμφωνα με σχετικό δελτίου του Δήμου Γεροσκήπου και του Πετρίδειου Ιδρύματος τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά επί ένα δίωρο στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας “Γνωρίζω τη Βιβλιοθήκη μας”, κατανοώντας καλύτερα τον κόσμο των βιβλίων και τις λειτουργίες της βιβλιοθήκης.

Όπως αναφέρεται, είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν με τη Βιβλιοθηκονόμο για το πώς λειτουργεί η βιβλιοθήκη, τα μέρη του βιβλίου και τι αρέσει περισσότερο στα βιβλία : Να τα διαβάζουν!

Εκπαιδευτικοί και παιδιά παίξανε ακόμη ένα παιχνίδι που βοήθησε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τον χώρο της βιβλιοθήκης, να ανακαλύψουν κρυμμένα βιβλία σε απίθανες τοποθεσίες και να βρουν βιβλία να ξεφυλλίσουν.

”Τα βιβλία το’σκασαν!”

Όταν κάποια βιβλία βαριούνται να περιμένουν στο ράφι να τα διαβάσουν, κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη, προστίθεται στην ανακοίνωση. Με τη βοήθεια των παιδιών όλα τα βιβλία που.. το ‘σκασαν, βρέθηκαν!

Ο Δήμος Γεροσκήπου εκφράζει την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών, και αναμένονται ξανά στην Πετρίδειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και άλλοι μαθητές για νέες συναντήσεις και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον Δημαρχεύων Γεροσκήπου Κυριάκο Χατζηβασίλη το διαθέσιμο υλικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εμπλουτίζεται συνεχώς προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού.

Όπως ανέφερε η “Πετρίδειος” Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου, ικανοποιεί τις πνευματικές αναζητήσεις των κατοίκων της Γεροσκήπου και της ευρύτερης περιοχής, καλλιεργεί την αγάπη για το βιβλίο και την φιλαναγνωσία, είναι το επίκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και υποστηρίζει το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου. Πέραν των 6000 βιβλία, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, όλων των κατηγοριών και πολλών επιστημονικών πεδίων, φιλοξενούνται στο σύγχρονο κτήριο, όπως είπε. Επεσήμανε επίσης πως η Πετρίδειος Δημοτική Βιβλιοθήκη ενισχύεται κάθε χρόνο με καινούργιες εκδόσεις και βιβλία τα οποία καταγράφονται.

Ο κ. Χατζηβασίλης πρόσθεσε ακόμη πως η υπεύθυνη της Πετριδείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου Ιωάννα Λάμπρου διοργανώνει κάθε Σαββατοκύριακό εκδηλώσεις προσελκύοντας παιδιά προδημοτικής αλλά και Δημοτικών καθώς και γονείς αλλά και σε καθημερινή βάση γίνεται κέντρο επισκεψιμότητας από διάφορα σχολεία. Στόχος μας συνέχισε, είναι όπως τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο ακόμη περισσότερο. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου είναι ανοικτή για το κοινό, για σκοπούς δανεισμού βιβλίων, αλλά και μελέτης, από τις 8.30π.μ. μέχρι τις 2.00μ.μ.

Εξάλλου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πετριδείου Ιδρύματος Μιχάλη Μαραθεύτη πνευματικός φάρος της πόλης, έχει καταστεί η “Πετρίδειος” Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου.Ένας χώρος πολιτισμού, που εκπέμπει ομορφιά τόσο υλική όσο και πνευματική. Ένα παράθυρο ψυχής και γνώσης. Είναι ανοικτή και προσιτή σε όλους, στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς, στους ερευνητές και στους

επιστήμονες,αλλά και στο κοινό που διψάει για γνώση και αλήθεια, συμπλήρωσε. Ο κ. Μαραθεύτης, ανέφερε πως η “ Πετρίδειος” Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου, έχει καταστεί με την συμβολή και του Πετρίδειου Ιδρύματος, μια βιβλιοθήκη σύγχρονη και μοντέρνα που ακολουθεί πιστά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις καινοτόμες εφαρμογές. Εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση του που έχει καταστεί ακόμη κέντρο διάχυσης της γνώσης και αναπαραγωγής της πληροφόρησης. Πρόσθεσε τέλος πως η προσφορά του Ιδρύματος Πετρίδη είναι διαχρονική και ανέσπερη, γιατί, όπως είπε, βασίζεται σε γερά θεμέλια οργάνωσης, είναι εμποτισμένη με ευαισθησία και ανθρωπιστικές αξίες , είναι υπόδειγμα ήθους και υγιούς βούλησης αλλά και ουσιώδης σκέψης και πράξης, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με δελτίο Tύπου, η ίδρυση της Πετριδείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου, έγινε κατορθωτή μετά και τη γενναιόδωρη χορηγία του Πετρίδειου Ιδρύματος, του οργανισμού των αείμνηστων ευεργετών της Πάφου, Χριστόδουλου και της Μαρίας Πετρίδου, που αποτελεί φορέα ενίσχυσης του πολιτισμού στην πόλη. Το ζεύγος δεν είχε την τύχη να αποκτήσει παιδιά και ήταν αφοσιωμένο να προσφέρει στην κοινωνία της Πάφου, εφαρμόζοντας το « Μακάριον εστί διδόναι ή λαμβάνειν»( Όμηρος) και «Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν είναι πτωχοί πάλεις μικρόν γενναίοι, πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε» ( Κ. Καβάφης). Εγκαινιάστηκε στις 21 Νοεμβρίου του 2016 από τον τότε Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και νυν Υπουργό Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Καδή. Το κτίριο όπου στεγάζεται, αγοράστηκε από τον Δήμο Γεροσκήπου, τον Σεπτέμβριο του 2018, έναντι του ποσού των 95.000 Ευρώ. Με την αγορά αυτή, και τη γενναιόδωρη χορηγία του Πετριδείου Ιδρύματος, δημιουργήθηκε η Πετρίδειος Δημοτική Βιβλιοθήκη για εμπλουτισμό της πολιτιστικής ζωής της τοπικής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΤΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button