Επικαιρότητα

Επίθεση από την Πάφο στην κυβέρνηση

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ έστρεψε για ακόμη μια φορά τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, για τους χειρισμούς στο κυπριακό. Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση των έξι υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος του στην Πάφο ο Αντρος Κυπριανού υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και ο πρόεδρος «κοροϊδεύουν τους πάντες για τα πάντα» κατά την έκφραση του.  

Το απόσπασμα της ομιλίας του

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και ο κ. Αναστασιάδης είτε δεν το συνειδητοποιεί, είτε αδιαφορεί. Αλήθεια, ποιά πρωτοβουλία ανέλαβε από το ναυάγιο του Κραν Μοντανά και μετά; Καμία απολύτως.
Ακούσαμε ωστόσο από τον κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλο χθες κάτι εκπληκτικό. Είπε ο κ. Παπαδόπουλος ότι «είναι απαίτηση μας προτού προχωρήσει η κ. Λουτ, η τουρκική πλευρά να καταθέσει τις θέσεις της στα έξι κεφάλαια του ΓΓ ή να τοποθετηθεί στις θέσεις που καταθέσαμε εμείς». Θέλουν δηλαδή να γίνουν διαπραγματεύσεις προτού καν αυτές αρχίσουν! Δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης μας επιβεβαιώνει καθημερινά. Δεν έχει όραμα για την επανενωμένη Κύπρο.

Αντιθέτως, με τη στάση του, υποβοηθά την τουρκική αδιαλλαξία. Σκορπιέται στον κόσμο η απαισιοδοξία ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί. Το χειρότερο, δημιουργείται χώρος για να μπουν πάνω άλλες ιδέες στο τραπέζι. Μέχρι και ιδέες που υποβάλλουν τη διχοτόμηση της Κύπρου. Δεν θα κουραστούμε να το λέμε. Η διχοτόμηση ήταν ο στόχος όσων διέταξαν το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, ήταν το όραμα του Ραούφ Ντενκτάς. Δεν πρόκειται ποτέ να την αποδεχτούμε.
Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε πρόσφατα στην πρόταση του για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία. Ακόμα περιμένουμε να μας πει ποιές αρμοδιότητες θέλει να μεταφερτούν από το κεντρικό κράτος στις συνιστώσες οντότητες. Από το 2012 ακόμα περιμένουμε να μας πει.
Δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τους πάντες για πάντα.  Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν.

Εδώ και μια εβδομάδα περιμένουμε να μας πουν ποιες ενέργειες έκαναν αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ. Μας έλεγαν και μας ξαναέλεγαν ότι θωράκισαν την ΑΟΖ με την πολιτική και τις συνεργασίες τους. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η κυπριακή ΑΟΖ είναι διάτρητη. Το Μπαρμπαρός βολτάρει ελεύθερα στα αδειοδοτημένα οικόπεδα, δίχως κανένας από τη διεθνή κοινότητα να αντιδρά. Λένε ότι προβαίνουν σε ενέργειες αλλά δεν μπορούν να τις δημοσιοποιήσουν γιατί θα ακυρωθούν. Το καθετί κρίνεται από το αποτέλεσμα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button