Πάφος

Επέκταση ΜΙΕΕΚ και στην Πόλη Χρυσοχους

Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Χρύσανθος Σαββίδης, ετοίμασε αυτεπάγγελτο για την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, με θέμα: «Διερεύνηση επέκτασης προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης(ΜΙΕΕΚ) στην Πόλη Χρυσοχούς.»

Ο κ. Σαββίδης, τόνισε ότι τα ΜΙΕΕΚ ως συγχρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία, τα οποία υλοποιούν την ευρωπαϊκή πολιτική για συνεχή σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αξιολογούν τις ανάγκες για εκπαίδευση και κατάρτιση της κάθε Επαρχίας και να αναβαθμίζουν τα προγράμματα σπουδών τους.

 

Επιπλέον, ανέφερε ότι μέσω των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρονται στα Μ.Ι.Ε.Ε.Κ., οι νέοι μας αποκτούν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να υποστηρίξουν επαγγελματικούς χώρους που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς εργασίας. Η επέκταση του θεσμού και στην Πόλη Χρυσοχούς θα βοηθήσει πάρα πολύ την τοπική κοινωνία πολυδιάστατα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button