Πάφος

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου

*του Βαλεντίνου Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ Πάφου

Η υποστελέχωση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ταλαιπωρεί εκατοντάδες ασθενείς στην πόλη και επαρχία Πάφου, οι οποίοι αναμένουν για ώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, η κατάσταση είναι τραγική. Τα εξεταστήρια του ΤΑΕΠ δεν είναι αρκετά με αποτέλεσμα ασθενείς να εξετάζονται σε φορεία στους διαδρόμους, ενώ δεκάδες άλλοι βρίσκονται για ώρες ολόκληρες στον προθάλαμο μέχρι να έρθει η σειρά τους για εξέταση από τον επί καθήκοντι ιατρό.

Θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥΠΥ να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για επαρκή στελέχωση του ΤΑΕΠ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών της πόλης και επαρχίας Πάφου, προτού θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται.

Επιβάλλεται, επίσης, το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε η Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πάφου, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2023, να είναι επαρκώς στελεχωμένη με νοσηλευτικό και ωρομίσθιο προσωπικό.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση της απόφασης που λήφθηκε για δημιουργία Ογκολογικού, Αιματολογικού και Θαλασσαιμικού Θαλάμου στο 2ο όροφο του νέου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου, ο οποίος βρίσκεται υπό ανέγερση.

Η Πάφος χρειάζεται ένα νοσοκομείο το οποίο να εξυπηρεί επαρκώς τους ασθενείς της πόλης και επαρχίας. Ως ΑΚΕΛ καλούμε για άλλη μια φορά τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον ΟΚΥΠΥ να λάβουν τα δέοντα μέτρα για επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο Γενικο Νοσοκομείο της Πάφου, και πρώτα και κύρια για επαρκή στελέχωση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button