Πολιτική

Εξήγγειλε υποψηφιότητα ο Χριστοδουλίδης

Με ένα βίντεο 25 περίπου λεπτών, που αναρτήθηκε στο YouTubeo τέως Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξήγγειλε την Πέμπτη το πρωί την υποψήφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2023. 

 

Περιστοιχιζόμενος από υποστηρικτές του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως “με πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης, με σεβασμό στην ιστορική πορεία του κυπριακού ελληνισμού, με καθαρούς στόχους για το ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας, ανακοινώνω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας”. 

 

“Στέλνω ένα ειλικρινές μήνυμα, αλλά και την ξεκάθαρη δική μου υπόσχεση προς κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να πάμε ενωμένοι προς τις εκλογές, σε μια συνενωτική πορεία ανανέωσης, προοπτικής και ελπίδας. Θέλω να συμμετέχουν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στο νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας”, πρόσθεσε. Ξεκαθάρισε ακόμη πως ούτε ενδιαφέρεται, ούτε θέλει, ούτε πρόκειται να ιδρύσει κόμμα. 

 

Είπε επίσης πως η Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί αν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους θα περιλαμβάνει τους πιο ικανούς, ανεξάρτητα πολιτικής, ιδεολογικής και κοινωνικής προέλευσης και από αυτούς που θα τον ψηφίσουν και από εκείνους που δεν θα το πράξουν. 

 

Επεσήμανε πως για τον ίδιο σκοπός της πολιτικής δεν είναι η διαχείριση της εξουσίας. “Σκοπός της πολιτικής είναι να έχεις φιλόδοξο όραμα, να έχεις ήδη θέσει τον στόχο, το πρόγραμμα για να ανοίξεις δρόμους και να δώσεις κίνητρα δημιουργίας· να είσαι πρωτοπόρος, όχι ουραγός. Να είσαι ο ίδιος το παράδειγμα για όλα όσα θέλεις να φέρεις, και ανάμεσα στους συμπολίτες σου να εμπνέεις τους καλύτερούς σου για να εργασθούν πιο σκληρά και από σένα”, ανέφερε. 

 

Υπογράμμισε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του “για να πάμε ενωμένοι προς τις εκλογές, σε μια συνενωτική πορεία ανανέωσης, προοπτικής και ελπίδας. Θέλω να συμμετέχουν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στο νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας”, ανέφερε. 

 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως “αυτές οι εκλογές δεν είναι μάχη παρατάξεων και κομμάτων” αλλά “πρωτίστως είναι μάχη ιδεών και αξιών, μάχη οράματος, πραγματικής βούλησης και ικανότητας για έργο. Είναι μάχη για το μέλλον μας”.

 

Είπε πως “επικεντρωνόμαστε στο διάλογο με το λαό, στα πραγματικά του προβλήματα. Επικεντρωνόμαστε στο πρόγραμμά μας και στις λύσεις που θα μας πάνε μπροστά”.

 

Ήδη, ανέφερε, ομάδες ειδικών επιστημόνων, τεχνοκρατών, ακαδημαϊκών και επαγγελματιών επεξεργάζονται το πρόγραμμά μας και τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής του σε κάθε τομέα πολιτικής.

 

“Συνεχίζουμε τον διάλογο. Στο επόμενο διάστημα θα ακούσουμε τις απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων και φορέων, θεσμικών αξιωματούχων, καθώς και πολιτικών δυνάμεων που συμμερίζονται το δικό μας όραμα. Θα συνεχίσω να σας ακούω όλους. Μόλις ολοκληρωθεί ο διάλογος με την κοινωνία, θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας, ώστε να γίνει κτήμα όλων των Κυπρίων”, επεσήμανε.

 

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως τους τελευταίους μήνες ταξίδεψε σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. “Πήγα σε πόλεις και χωριά, σε όλες τις επαρχίες της πατρίδας μας. Συνομίλησα με χιλιάδες συμπολίτες μας. Συνάντησα άτομα και οργανωμένα σύνολα από όλο το πολιτικό φάσμα. Μίλησα με δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, οικολόγους, αλλά και αποστασιοποιημένους. Όλοι τους, όλοι σας, μοιραστήκατε μαζί μου την ίδια αγωνία για το μέλλον”, σημείωσε.

 

Είπε πως αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομία, την κοινωνία, την παιδεία, το περιβάλλον, την υγεία, τη διαφθορά, τα ουσιαστικά και καθημερινά θέματα της ζωής μας, που συχνά απουσιάζουν από το δημόσιο διάλογο.

 

“Άκουσα προσεκτικά τις αγωνίες, τις απόψεις, τις προσδοκίες σας. Αντιλήφθηκα ότι η κοινή συνισταμένη είναι η αναζήτηση ελπίδας και προοπτικής για το μέλλον. Μιλήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, να αποκτήσει στέγη ή να σπουδάσει τα παιδιά της, για την αγωνία που κυριεύει εμάς τους γονείς όταν νιώθουμε αδύναμοι στον αγώνα να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους σύγχρονους κινδύνους”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

 

Σημείωσε, ακόμη, πως “διανύουμε σήμερα μια από τις πιο δύσκολες και ταραγμένες περιόδους του 21ου αιώνα” και πρόσθεσε πως πρέπει με γνώση, σοβαρότητα, νέες ιδέες και σύγχρονες λύσεις, να αντιμετωπίσουμε με πίστη, τόλμη και αποφασιστικότητα τα νέα δεδομένα.

 

“Είναι η ώρα να πάψουμε να αναλωνόμαστε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Είναι η ώρα να βάλουμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Κύπρου και του λαού μας. Να ακούσουμε τι πραγματικά ενδιαφέρει τους πολίτες. Να πούμε την αλήθεια. Να προτείνουμε συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις που απαντούν στα πραγματικά προβλήματα του καθενός μας, χωρίς γενικόλογα και ευχολόγια”, σημείωσε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button