Επικαιρότητα

Εντυπωσιάσθηκε ο Ιταλός πρόεδρος στην Πάφο

Έντονο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό πλούτο της Κύπρου έδειξε ο Ιταλός πρόεδρος με συνεχείς ερωτήσεις προς τους αρχαιολόγους για την ανακάλυψη και τις τεχνικές συντήρησης των περίφημων ψηφιδωτών στην οικία του Διόνυσου.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella ολοκλήρωσε σήμερα την διήμερη επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο με ξενάγηση  στο αρχαιολογικό πάρκο της Πάφου. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη περιηγήθηκε   στην «Οικία του Διονύσου» εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τα περίφημα ψηφιδωτά.

Σημειώνεται ότι μέλη της πρώτης ομάδας του τμήματος αρχαιοτήτων που είχαν αναλάβει την ανάδειξη και συντήρηση των  ψηφιδωτών αυτών είχαν εκπαιδευτεί στην Ρώμη.

Η Οικία του Διονύσου χτίστηκε στα τέλη του 2ου αιώνα μ.Χ. και καταστράφηκε με τους σεισμούς των αρχών του 4ου αιώνα. Ανήκε πιθανότατα σε κάποιο μέλος της ρωμαϊκής διοίκησης, ενώ οφείλει την σημερινή ονομασία του στα θέματα των ψηφιδωτών παραστάσεων που βρέθηκαν μέσα στο οίκημα και στα οποία απεικονίζεται ως επί το πλείστον ο θεός Διόνυσος.

Ο κ. Sergio Mattarella αναχώρησε αργά το απόγευμα από το αεροδρόμιο Πάφου αφού προηγουμένως ξεναγήθηκε και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button