Περιβάλλον

Ενισχύσεις για αεροπυρόσβεση

Έξι επιπλέον πτητικά μέσα βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για να συμβάλουν στο έργο της αεροπυρόσβεσης.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας, χθες το απόγευμα κατέφθασαν στην Κύπρο 2 αεροσκάφη τύπου Air Tractor AT802 από την Αργεντινή, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να καταφθάσουν ακόμη 2 αεροσκάφη τύπου Air Tractor AT802 από την Αυστραλία.

Αυτό, αναφέρεται, «έγινε κατορθωτό μετά την επιτυχή έκβαση των προσφορών για μίσθωση τεσσάρων πτητικών μέσων».
Σημειώνεται ότι το κόστος μίσθωσης 2 από τα 4 πιο πάνω αεροσκάφη θα καλυφθεί από τον μηχανισμό RescEU της ΕΕ.

Τονίζεται ότι ο αποτελεσματικός συντονισμός και συνεργασία του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας, της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Εσωτερικών, οδήγησαν σε μία ακόμα σημαντική προσθήκη στα πτητικά μέσα που θα έχει από σήμερα στη διάθεσή του το Τμήμα Δασών.

Ειδικότερα, επιτεύχθηκε η παραχώρηση από την Αίγυπτο 2 ελικοπτέρων με το 17μελές πλήρωμά τους, τα οποία αναμένεται να καταφθάσουν στην Κύπρο σήμερα το μεσημέρι.

«Η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, αποτέλεσμα της οποίας είναι και η στάθμευση των Ιορδανικών ελικοπτέρων στο νησί, επιβεβαιώνει τα θετικά αποτελέσματα της πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη αλλά και την εξαιρετική συνεργασία της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Εφόσον ολοκληρωθούν όλοι οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι και η απαραίτητη ενημέρωση και εκπαίδευση των πληρωμάτων, τα αεροσκάφη θα τεθούν σε άμεση ετοιμότητα αντιμετώπισης πυρκαγιών, καταλήγει.
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button