Επικαιρότητα

Ενισχύεται η προσβασιμότητα σε παραλίες της επαρχίας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου μέσα στο πλαίσιο των ενεργειών της για μετατροπή της επαρχίας Πάφου σε έξυπνο τουριστικό προορισμό ενισχύει περαιτέρω τις πρωτοβουλίες αναβάθμισης της προσβασιμότητας.

Μέσα από μια σεμνή εκδήλωση παραδόθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ της ΕΤΑΠ Πάφου κον Κυριάκο Δρουσιώτη, τρία (3) πλωτά αναπηρικά αμαξίδια ( Floating wheel chairs) για τις ανάγκες των δημόσιων παραλιών των κοινοτήτων Πωμού, Αργάκας και Τίμης. Τα αμαξίδια παραλήφθηκαν από τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων από τα γραφεία της ΕΤΑΠ στην Πάφο.

Για τις παραλίες Τίμης και Πωμού υπάρχουν σε εξέλιξη, η κατασκευή ραμπών και άλλων υποδομών αναγκαίες για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός Οκτωβρίου 2023 ενώ στην παραλία Αργάκας οι σχετικές υποδομές αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2024.

Το ζήτημα της προσβασιμότητας έχει τεθεί ψηλά στις προτεραιότητες της ΕΤΑΠ τα τελευταία χρόνια ενώ όπως διαφαίνεται ο προορισμός έχει αρκετό δρόμο να διανύσει ώστε να αγγίξει τα επίπεδα προσβασιμότητας άλλων ανταγωνιστικών προορισμών.

Η ΕΤΑΠ Πάφου ευχαριστεί θερμά το Υφυπουργείο Τουρισμού για την οικονομική στήριξη ενώ η εν λόγω δράση περιλαμβάνεται στο ετήσιο σχέδιο δράσης για ενέργειες που σχετίζονται με την ανάληψη της Πάφου, του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023 .

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button