Πάφος

ΕΝΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

Με το ποσό των 30.000 ευρώ συμβάλλει στη δημιουργία του «Πάρκου της Κίνας» στην Πάφο  η Πρεσβεία της φιλικής χώρας στην Κύπρο.

Το πρωί, ο Πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία Huang Xingyuan επέδωσε στο Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος την επιταγή με το ποσό αυτό, το οποίο θα καλύψει μέρος του κόστους των κατασκευαστικών εργασιών. Η Πρεσβεία της φιλικής χώρας θα προμηθεύσει επίσης τον εξοπλισμό του πάρκου με κατασκευές που έχουν ήδη μεταφερθεί από την Κίνα για τον σκοπό αυτό, συνολικού κόστους 20.000 ευρώ περίπου, ενώ η υπόλοιπη δαπάνη θα καλυφθεί από τον Δήμο Πάφου.

Το πάρκο, με συνολικό προϋπολογισμό 100.000 ευρώ περίπου, θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, σε τμήμα των οικοπέδων «Αχμέτ Ρασίντ» όπου λειτουργεί και το πάρκο ΟΠΑΠ.

Η δημιουργία του «Πάρκο της Κίνας» στην Πάφο εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που διατηρεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμου Πάφου με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο και στοχεύει να αποτελέσει ένα χώρο ψυχαγωγίας και ξεκούρασης για τις οικογένειας των Κινέζων υπηκόων που διαμένουν στην επαρχία μας σε ένα περιβάλλον οικείο και ασφαλές, αλλά και ένα όμορφο και ευχάριστο πάρκο για τους ντόπιους κατοίκους της πόλης,

Ο διαγωνισμός για την δημιουργία του πάρκου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου και να ολοκληρωθούν σε διάστημα 3 μηνών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button