Επικαιρότητα

Εναντίον της δημιουργίας φωτοβολταικου στα Κονια ο Φειδίας Στόκκος

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το φλέγον θέμα της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή ΑΜΠΑΕΣ στα Κονιά, το οποίο μόλις έπεσε στην αντίληψη μου το έφερα στην δημοσιότητα, στις 8 Μάιου, αφού το συγκεκριμένο θέμα διαφάνηκε ότι στερούσε διαφάνειας. Άμεσα δημιουργήθηκε συντονιστική επιτροπή της οποίας είμαι μέλος ώστε να γίνει σωστή ενημέρωση των επηρεαζόμενων ιδιοκτητών.
Την περασμένη Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε μια μαζική συγκέντρωση των επηρεαζόμενων ιδιοκτητών γης και στη συγκέντρωση αυτή, αποφασίστηκαν ομόφωνα και υπογράφτηκαν από όλους τους παρόντες τα ακόλουθα :
Οι ζώνες ανάπτυξης των Κονιών έχουν ήδη καλύψει τα δυτικά, βόρεια και ανατολικά σύνορα της κοινότητας. Έτσι, η μόνη διέξοδος για επέκταση είναι προς τη νότια πλευρά, όπως φαίνεται στον χάρτη Β με γαλάζια διαγράμμιση. Αυτή η περιοχή διαθέτει εξαιρετικά γεωφυσικά χαρακτηριστικά και μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη περιοχή ανάπτυξης των Κονιών.
Δυστυχώς, αντί να αξιοποιηθεί αυτή η περιοχή για την ανάπτυξη της κοινότητάς μας και να γίνονταν οι (προ πολλού) απαιτούμενες διαδικασίες εγγραφής δημόσιων δρόμων από την υφιστάμενη κοινοτική αρχή , γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί εκεί ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 1 MW σε έκταση 13.000 μ². Ο κοινοτάρχης ως όφειλε έπρεπε να προβεί στην απαιτούμενη δημόσια διαβούλευση που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε οι ενδιαφερόμενοι και οι ιδιοκτήτες γης πλησίον της ανάπτυξης , να είχαν ενημερωθεί για αυτή την πρόθεση.
Για εμένα τα πιο πάνω είναι καταδικαστέα και απαράδεκτα και επίσης ζητώ, όπως είχε αποφασιστεί στην συγκέντρωση τα εξής:
1. Την απόρριψη της αίτησης άδειας ανάπτυξης για το φωτοβολταϊκό πάρκο.
2. Την σαφή τοποθέτηση του απερχόμενου κοινοτάρχη και του κοινοτικού συμβουλίου εναντίον αυτής της απόφασης.
3. Επίσης να επισημάνω, ότι προ εκπλήξεως όλων, ο απερχόμενος κοινοτάρχης είχε αναφέρει ότι είχε εισηγηθεί στο παρελθόν η συγκεκριμένη περιοχή να ενταχθεί σε εμπορική ζώνη!
Με συλλογική προσπάθεια και αποφασιστικότητα, μπορούμε να επιτύχουμε τις αλλαγές που αξίζουμε και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.
“ΜΑΖΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ”
Φειδίας Στόκκος υποψήφιος αντιδήμαρχος δήμου ανατολικής Πάφου στο διαμέρισμα  Κονιών
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button