Πάφος

Ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης με πλούσιες δράσεις σε Λάρνακα και Πάφο

O Δήμος Λάρνακας και οι εταίροι Δήμος Πάφου και ΣΚΕ Γεροσκήπου προχώρησαν στην εφαρμογή του Έργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές» και την υλοποίηση του έργου «Ανοιχτή Κοινωνία».

Την υπογραφή της Συμφωνίας Επιδότησης υπέγραψαν στις 4 Απριλίου 2019, ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Κωνσταντίνος Κυπριανού, ο Ανδρέας Λουκά, Αν. Δημοτικός Γραμματέας εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας και η Άντρη Χριστοδουλίδου – Τσαρτσάλη η εκ μέρους του Δήμου Πάφου και του ΣΚΕ Γεροσκήπου.

Το νέο πρόγραμμα, μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες απευθύνεται τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες για την ενημέρωση, εκπαίδευση και κοινωνική στήριξή τους, όσο και στον ντόπιο πληθυσμό για να καλλιεργήσει το αίσθημα του αλληλοσεβασμού και να καταπολεμήσει την αναπαραγωγή ρατσιστικών προκαταλήψεων και στερεοτύπων απέναντι στους υπηκόους τρίτων χωρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαπολιτισμικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των Υπηκόων Τρίτων Χωρών και συνεχείς δράσεις ενημέρωσης στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close