Υγεία

Ενίσχυση ανοσίας ομάδων του πληθυσμού

Στην ενίσχυση της ανοσίας συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, που εμβολιάστηκαν στην 1η φάση της Εθνικού Εμβολιαστικού Πλάνου και συγκεκριμένα στους ηλικιωμένους, τους επαγγελματίες υγείας και τα ανοσοκατασταλμένα άτομα, επικεντρώνονται οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Υγείας λίγο πριν τον χειμώνα, όσον αφορά την πανδημία.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας μίλησε στην ημερίδα με τίτλο «Η Υγεία στην Εποχή της Πανδημίας» που συνδιοργάνωσαν ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύνδεσμος και το Top Kinisis.

 
 Η επιστημονική κοινότητα αναμένει ότι τον φετινό χειμώνα, η νόσος COVID-19 θα συνυπάρχει με τις άλλες εποχικές λοιμώξεις, εξ ου και κρίνεται αναγκαίος ο ενισχυτικός εμβολιασμός κατά της COVID, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.
 
«Εργαζόμαστε προσηλωμένα και με επιμονή για να προφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία. Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας στα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα, για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τα όσα απρόβλεπτα μάς επιφυλάσσει η πανδημία».
 
Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο τι έγινε το τελευταίο 20μηνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημειώνοντας ότι 10 μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, και παρά τη δυσπιστία που παρατηρείται από μερίδα για τα εμβόλια, «τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους: με τους πλήρως εμβολιασμένους να έχουν αγγίξει το 78%, τα κρούσματα να έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και τους νοσηλευόμενους να μειώνονται, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι αυταπόδεικτη».
             
Σημείωσε ωστόσο ότι ο ιός εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά μας και μεταλλάσσεται. Το στέλεχος Δέλτα επικρατεί και στην Κύπρο από τον Ιούνιο και έπειτα, επηρεάζοντας τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και πλήττοντας κατά κύριο λόγο τους νέους σε ηλικία και τους ανεμβολίαστους, όπως είπε. «Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με έντονη την πίεση στα νοσοκομεία μας. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους, καθημερινά ένα ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25% είναι χωρίς ιστορικό εμβολιασμού».
 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button