Επικαιρότητα

Εμπρηστές πίσω από την φωτιά στην Λαρα

Γύρω στα 15 δεκάρια καλυμμένα με πεύκα , αόρατους, σχοινιες και άλλους θάμνους κάηκαν το απόγευμα σε πυρκαγιά που εξερράγη γύρω στις 2.30 το απόγευμα σε περιοχή της Λαρας βόρεια του κόλπου ωοτοκίας των χελωνων.  

Η φωτιά κατασβήσθηκε πλήρως δυο περίπου ώρες μετα την εκδήλωση της παρα το γεγονός ότι φυσούσε τοπικά και υπήρχε κίνδυνος να επεκταθεί γρηγορά καίοντας το μοναδικό δάσος στην περιοχή του «Τζινιόβουνου».

Η σωστή εκτίμηση του κινδύνου από το τμήμα δασών κινητοποίησε άμεσα ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης  που κύκλωσαν και κατέσβησαν την φωτιά. Επι τόπου παραμένουν δυνάμεις του τμήματος δασών για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Και αυτή την φορά, όπως και πριν από δυο περίπου μήνες στην ίδια ακριβώς περιοχή, η φωτιά τέθηκε κακόβουλα. Ξεκίνησε ταυτόχρονα από δυο σημεία όπως εκτιμούν λειτουργοί του τμήματος δασών.

Λόγο των αργιών του 15αυγουστου δεκάδες λουόμενοι επέλεξαν την απομακρυσμένη περιοχή της Λαρας για το μπάνιο τους και η αστυνομία κλήθηκε να τους απομακρύνει από την περιοχή μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά.

Από ανθρώπινο χέρι ξεκίνησε και η φωτιά στην Πελαθουσα η οποία κατέκαυσε έκταση ενός εκταρίου καλυμμένη με ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, αλλά ευτυχώς κατασβέσθηκε έγκαιρα πριν απειλήσει δασική έκταση και υποστατικά.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button